Rob de Nijs - Compleet 2 (1990)

Alternatieve titel: De Mooiste Collectie Samengesteld door Rob de Nijs

Label: EMI

1. Tegen Beter Weten In (3:25)
  2. Dag Zuster Ursula (2:31)
  3. In de Winter (3:21)
  4. Gisteravond (3:55)
  5. Hou Me Vast (3:47)
  6. Roze Droom (3:45)
  7. Dat Is Alles (4:09)
  8. Zonder Jou (2:37)
  9. 'T Glanst Maar het Is Koud (4:16)
  10. Ik Wil Je (4:01)
  11. Sanbenito (4:20)
  12. Ik Geloof in Jou (3:51)
  13. Koele Tranen (3:41)
  14. 'T Is Nooit Te Laat (4:30)
  15. 1948 (3:38)
  16. Ontmoeting (4:30)
  17. Meisje van Mij (4:09)
  18. Wereldwijd één Stem (4:32)
avatar van foxhusky
Tweede deel van de verzamelserie "Compleet" van Rob de Nijs. Volgens de informatie in het boekje van de CD gaat het om drieluik, maar ik heb nog nooit een "Compleet 3" gezien...

Rare titel ook, want een overzicht als dit is verre van 'compleet'.

Wel een aardig overzicht, dit album "Compleet 2", met de favorieten van Rob zelf. In het boekje staat bij ieder lied een verhaaltje over de achtergronden. Altijd leuk die informatie.

Het album is een afwisseling van mooie, rustige luisterliedjes met up-tempo nummers als "Hou me Vast" en "Ik wil je". Dat laatste nummer vind ik geweldig, met die scheurende saxen links en rechts uit je speakers knallend. 100 keer beter dan zijn nummer 1 hit "Banger Hart", die gelukkig niet op dit album staat.

Een ander nummer geweldig nummer is "Ontmoeting". Prachtige tekst van Belinda Meuldijk, gebaseerd op een origineel van Barry Manillow. Komt daarbij de muziek van Gerard Stellaard, maakt dit nummer helemaal af.

avatar van laboomzaa
'T Glanst Maar het Is Koud is zooo'n mooi nummer!!! Net als roze droom, in de winter en gisteravond...heerlijk om mee te brullen!!

avatar van foxhusky
laboomzaa schreef:

Inderdaad een mooi nummer, dit zegt Rob zelf over dit nummer:

Al geruime tijd één van de favoriete nummers van mijn band, omdat het zo lekker wegspeelt. Nel Sedaka is daar in eerste instantie verantwoordelijk voor geweest, van hem is de muziek. Joost Nuissl heeft als vertaler de tragiek van het origineel goed weten te vangen. De kracht van de tragiek, daar moet ik bij dit stuk altijd aan denken. Hoe komt het toch dat die zoveel mensen zo veelvuldig aanspreekt?