Vinnie Zummo - Swinging Guitar Sounds of Young America (2006)

1 stem

Rock / Jazz
Label: VAZ

1. Fab Gear (3:47)
  2. Without You Here (4:48)
  3. EWF (2:57)
  10. Ringo (3:46)
  11. SPJ (5:18)
  12. Wilson Beach (1:09)
  13. Pancakes (2:10)
  14. The Ones You Left Behind (3:18)
  15. Photograph (3:10)
  16. You're the One (3:27)
  17. CP Heart (2:09)
  18. So Relaxed I'm Nearly Dead Bluz (3:18)
  19. Doing the Best That I Can (2:22)
  20. Kool Bop (5:50)
avatar van sq
sq
Pas geleden een optreden gezien van deze Vinnie Zummo, die een ongrijpbaar gezellige stijlenmix in zijn repertoire heeft. Hij maakt jazz, af en toe rock en vaak er iets tussenin. Als je hem nazoekt kom je tegen dat hij lang deel uitmaakte van de Joe Jackson band en dat verklaart wellicht de ontwikkeling.

Op deze CD nogal wat verwijzingen naar The Beatles, maar ook stevige rock in ´Take the Cream´. Verder is het erg jazzy zo hier en daar, en EWF is een duidelijke variatie op de sound van Earth Wind & Fire die op zijn minst ook jazzy funk maakten natuurlijk. Vermeldenswaard is de inbreng van zijn vrouw Janice Zummo, die op CD nog niet half zo mooi klinkt als live. Gaan we misschien nog wel wat meer van horen mag ik hopen.