Ry Cooder - Primary Colors (1998)

Score
Label: MCA

1. Camptown Races (1:37)
  2. Not the Best People (2:50)
  3. There Will Be a Happy Meeting in Glory (2:02)
  4. Our Position (1:10)
  5. Silbando Mambo (2:37)

met Perex Prado

6. I Like This Porch (2:13)
  7. Wide Sky (6:36)
  8. See That Moon (2:26)
  9. Very Close Friend of Mine (1:01)
  10. Long Trip (0:39)
  11. Tennessee Waltz (2:47)
  12. Don't Break Our Hearts (3:03)
  13. Camptown Races (1:14)
  14. You Are My Sunshine (2:37)
neo
Cooder weet zijn score intiem en klein te houden.Altijd een rustig tempo, nooit dreigt hij los te schieten.Zijn stijl kan gemakkelijker een worden met een film dan vele andere componisten proberen.Niet alleen treft hij een rake sfeer van Louisiana, hij weet ook andere vlakken te raken: Cuba en India zijn tevens vertegenwoordigt en omhelst in het werk.Voor ''Wide Sky'' werkte hij samen met Jon Hassel, een briljante trompetist in de lijn van John McNab.Voor ''Tenessee Waltz'' werd de hulp in geroepen van Frank Moracco, een van de meest briljantere,nog levende, accordeonspelers van de planeet. 4 sterren

avatar van thomzi50
Inderdaad heel rustig en klein, ideaal voor bij het lezen. Bij de mooiste scores raken me als ik lees alsnog, en de slechtste scores irriteren me tussendoor - deze zit er helemaal tussenin: deze hoor ik amper als ik lees. Ideale en rustgevende achtergrondmuziek dus, maar als ik het beter luister, is het toch niet heel bijzonder.