Ry Cooder - Geronimo: An American Legend (1993)

Score
Label: Columbia

1. Geronimo (5:08)
  2. Restoration (6:19)
  3. Goyakla Is Coming (1:11)
  4. Bound for Canaan (The 6th Cavalry) (1:37)
  5. Cibeue (2:03)
  6. The Governor's Ball (9:43)
  7. Wayfaring Stranger (3:08)
  8. Judgement Day (2:12)
  9. Bound for Canaan (Sieber & Davis) (1:31)
  10. Embudos (1:56)
  11. Sand Fight (1:13)
  12. Army Brass Band (2:58)
  13. Yaqui Village (3:18)
  14. I Have Seen My Power (2:15)
  15. La Vista (3:11)
  16. Davis (2:52)
  17. Train to Florida (9:27)
avatar van spinout
Ik heb zojuist de film weer eens gezien; kan het zijn dat Ry Cooder als banjo speler te zien is en zijn zoon Joachim op contrabas? De film is zeer de moeite waard en de muziek past er uitstekend bij.

neo
Niet in deze film. Ry Cooder speelde wel oa. de banjo voor de muziek van Geronimo,maar is er niet met zijn zoon in te zien. Wel zijn ze samen te zien in de documentaire Buena Vista Scoial Club. De enige cameo van Ry Cooder in een speelfilm is The Long Riders in 1980.

avatar van spinout
Merci voor uw reactie!

avatar van potjandosie
na een aantal geweldige soundtracks ( "The Border", "Alamo Bay" en "Paris, Texas") was dit album een flinke tegenvaller. naar mijn (bescheiden) mening 1 van de minste soundtracks die Ry Cooder maakte.

de zang op een aantal tracks van dit album is afkomstig van de "Hoon-Hoorto" throat singers (keelzangers) van Tuva, een Russische deelrepubliek dat tegen Mongolië aan grenst, waar deze zangtechniek ook wordt beoefend. razendknap maar daar moet je van houden en ook de tracks met "Native chants" ofwel zang van de oorspronkelijk inheemse bevolking willen niet beklijven.

alle overige nummers zijn instrumentaal waarvan een aantal Amerikaanse traditionals als o.a. "Battle Cry of Freedom", onderdeel van het door Van Dyke Parks met strijkers gearrangeerde "The Governor's Ball" en "Wayfaring Stranger", aangevuld met militaire brass band muziek op o.a. "Army Brass Band".

een fragmentarisch, onsamenhangend album met veel nummers die allesbehalve memorabel zijn.
bescheiden hoogtepuntjes zijn het veel te korte "La Visita" met alleen Ry Cooder op solo gitaar, zoals we hem veel te weinig horen op dit album, en het met 2 accordeons gespeelde "Bound for Canaan".

heb de film 2 keer gezien en vond de muziek niet storend, maar zonder de beelden van de film is de soundtrack van "Geronimo: An American Legend" een behoorlijk zware zit.

Album werd geproduceerd door Ry Cooder
Recorded at Sony Recording Studios, Culver City, California