John Martyn - Live at Leeds (1975)

Folk
Label: Island

1. Outside In (18:58)
  2. Solid Air (7:16)
  3. Make No Mistake (5:04)
  4. Bless This Weather (4:45)
  5. The Man in the Station (4:18)
  6. I'd Rather Be the Devil (8:58)
  7. My Baby Girl * (2:39)
  8. You Can Discover * (3:52)
  9. So Much in Love with You * (5:23)
  10. Clutches * (5:20)
  19. The River *
  20. Root Love *
  21. Anna *
avatar van Pruimpit
Ik heb de originele lp, daar staan alleen tracks 1-6 op. Op basis van die tracks is dat wel een van mijn favoriete John Martyn-platen. Goede uitvoeringen van een aantal bekende songs van zijn studio-albums (Bless The Weather, Solid Air), maar vooral ook veel spacy gitaargepiel (in de goede zin van het woord;) ) met de Echoplex.

Bassist Danny Thompson, die ik meestal toch wel hoog heb zitten en die hier voor het grootste deel ook goed speelt, raakt af en toe wel een paar vreselijk valse noten, maar goed... het was dan ook live.

Ik vraag me af of het de moeite waard is om de cd aan te schaffen voor de overige nummers. Iemand?

avatar van Masimo
Ik kon ook slechts track 1 t/m 6 vinden. Zo'n 4 jaar later alweer (of drie en een beetje, als we 't preciezer berekenen, maar alleen op de laatste jaartalcijfers lettende 4 jaar) maar nog steeds niemand die ons van extra informatie heeft weten te verschaffen? Ondanks het feit dat Pruimpit 't waarschijnlijk niet mee zal krijgen, die is tevens al eeuwen niet meer ingelogd.

Maar nu over 1 t/m 6: Martyn overtuigt. Absoluut. Z'n bekende livewerk met z'n geliefde pedaaltje, en een grootse versie van Outside In. Ik geraak toch redelijk benieuwd naar de rest van 't werk..

Maar is er iemand (of iets?) dat mij van informatie kan voorzien?

avatar van heartofsoul
Hier moet ik maar eens naar op zoek gaan. Ik ken van zijn uitgebrachte live-opnamen (en dat zijn er heel veel) alleen zijn in 1987 uitgebrachte album "Foundations" , dat mij zeer boeit, maar van Allmusic slechts een rating van 2 sterren krijgt. Als een artiest je boeit (zoals mij bijvoorbeeld John Martyn, Van Morrison of bijvoorbeeld Tim Hardin boeit) dan beluister je zijn/haar albums alle met welwillendheid en interesse, dat speelt zeker mee. Hoe goed moet dan "Live at Leeds" wel niet zijn, vraag ik mij af.

avatar van Twinpeaks
Het is vooral een "rommelige" live plaat.Ik kocht hem ooit bij de MediaMarkt voor een euro of 3 omdat ik Solid Air eens had gehoord en ik dat een machtig mooi nummer vond.Ik heb moeite om aandachtig te luisteren naar deze plaat omdat het op een gegeven moment wel allemaal eenvormig begint te worden.Ervan uitgaande dat de orgineel release 6 tracks bevatte ,zou je die ook moeten luisteren en niet de versie met de bonustracks achter elkaar.Dat is ietwat teveel van het goede.Niet dat het slecht is maar de variatie is nou niet enorm.Solid Air blijft de parel hier,al moet ik zeggen dat ik verder niks uit het oeuvre van de beste man ken.Misschien toch maar eens op zoek.3 en halve ster voor deze.

avatar van Zeno
Ook alleen de orginele Lp met 6 nummers.