Ry Cooder - The End of Violence (1997)

Score
Label: Outpost

1. Define Violence (3:21)
  2. I'm Leaving You (1:31)
  3. Seeds of Violence (3:40)
  4. Observatory (5:59)
  5. I'm Losing You (1:10)
  6. You Shoot Him! (6:47)
  7. Four Weeks Later (2:41)
  8. Mathilda (2:05)
  9. Six by Numbers (4:18)
  10. Kinko's (3:41)
  11. Vamos Empezar (4:07)
  12. A Night in L.A. (4:18)
  13. Pourquoi? (3:35)
  14. E-mail (1:51)
  15. Don't Even Know She Got One [Echoplex Mix] (4:25)
  16. What a City! (1:36)
  17. Paige (1:25)
  18. The End of Violence (End Title) (2:19)
avatar van heartofsoul
De film heb ik helaas nooit gezien, maar dit soundtrack-album kan ik gerust beluisteren zonder de herinnering eraan. De muziek op dit album is namelijk spannend en avontuurlijk genoeg, mede dankzij het spel van Jon Hassell. Ook bijvoorbeeld Flaco Jimenez, Jim Keltner en James Blood Ulmer droegen een steentje bij aan de muziek, die werd gecomponeerd door Ry Cooder én Joachim Cooder.

Dat Allmusic slechts 2,5* toekent aan dit prachtige album snap ik echt niet.

avatar van luigifort
Ja hebben ze wel vaker daar hoor bij allmusic. Sommige 2 sterren albums kan ik buitengewoon waarderen..niet teveel naar kijken.

avatar van potjandosie
12 jaar na het geweldige "Paris, Texas" (1985) kreeg Ry Cooder wederom het verzoek van de Duitse regisseur Wim Wenders om een soundtrack te maken, deze keer voor zijn film "The End of Violence".

heb dit album meermalen beluisterd en deze luisterervaring viel me zwaar.
de "drum loops", "programming" en "sampling" zijn niet aan mij besteed. anderen kunnen dit als spannend en avontuurlijk ervaren, maar mijns inziens heeft dit tot een fragmentarisch, onsamenhangend album geleid, met niet of nauwelijks toegankelijke muziek. wellicht dat deze "soundscapes" in combinatie met de beelden van de film wel tot hun recht komen.

los van wat "Allmusic" ervan vind, kom ik ook tot de conclusie dat de muziek op dit instrumentale album, waarvan 1 track voorzien is met "spoken words" van Howie B., allesbehalve memorabel is.

Ry Cooder heeft een aantal geweldige soundtracks gemaakt, o.a. het eerder genoemde "Paris, Texas", "The Border" en "The Long Riders", maar dit is vermoedelijk zijn minste. de flarden van het fameuze spel op accordeon van Flaco Jimenez en de trompet solo's van wijlen Jon Hassell, kunnen dit helaas niet verhelpen.

Album werd geproduceerd door Ry Cooder
Recorded at Ocean Way Studio, Los Angeles, California
All tracks written by Ry Cooder

Joachim Cooder: drums, percussion, programming
Ry Cooder: guitar, piano
Howie B.: mixing
Rick Cox: prepared guitar, bass sax, samples
Sunny D.: programming, sampling
James "Blood" Ulmer: guitar
Amir Yaghmai: guitar
Jon Hassell: trumpet solos

avatar van Tonio
Ik ben het helemaal met jou eens. Ook ik heb dit album destijds gekocht. Logisch, want ik vond praktisch alles van Cooder erg fijn.
Bleek toch een van mijn (weinige) miskopen.