Sennen - Where the Light Gets In (2008)

Label: Hungry Audio

1. Blackout (4:56)
  2. Everybody's Loss (5:16)
  3. Your Hand in Mine (4:11)
  4. Just Wanted to Know (5:41)
  5. Here It Is (4:04)
  6. Where the Light Gets In (5:13)
  7. Falling for You (3:46)
  8. Sennen Enjoy Life (1:03)
  9. A Lifetime Passed (7:20)
  10. Fear Home (4:57)
  11. Even Now (7:20)
Zigstar
Zeer spannend album dat de post-rock van Slint en Mogwai combineert met een smerige lap shoegaze. En samenzang. En violen!! Resultaat: heerlijke etherische nummers met een diepe bodem en vervaarlijke uithalen bij momenten. Blackout is een lekkere single, en daarnaast zijn ook Here it Is, A Lifetime Passed en Fear Home stuk voor stuk meesterwerkjes.

avatar van battersea
Nu op luisterpaal te horen...helegaar niet gek. Volle sound met extravagante strijkertjes. Benieuwd of hjet spannend blijft.

Zigstar
Check www.sennen.org.uk om de cd te beluisteren. Blijft een schitterende plaat.

En fuck, deze mannen zijn blijkbaar op tour met dEUS voor de moment. Ik hoop dat ze erbij zullen zijn in Vorst Nationaal in december.

tondeman
Fijne sound, soms dromerig soms redelijk hard. Blackout: fenomenaal

avatar van Gringo_m
Inderdaad is Blackout het prijsnummer van deze cd.
Jammer dat dit niveau lang niet altijd gehaald wordt op deze relatief rustige cd.
Veel nummers kabbelen voort zonder echt diepgang.
Dat ze wel degelijk kunnen vlammen en nummers hebben met een spanningsboog bewijzen ze op de opvolger hiervan Age of Denial.

avatar van starsailor
Onbegrijpelijk dat niemand hier rept over Just Wanted to Know. Wat mij betreft het absolute prijsnummer van deze CD met een knallend slotstuk. Blackout is overigens ook een sterke track. Voor de rest kabbelt het inderdaad vaak voort zonder echt spannend te worden en kan ook ik hun opvolger van harte aanraden.