Department of Eagles - In Ear Park (2008)

Folk / Electronic
Label: 4AD

1. In Ear Park (4:02)
  2. No One Does It Like You (3:56)
  3. Phantom Other (4:40)
  4. Teenagers (3:06)
  5. Around the Bay (5:07)
  6. Herring Bone (3:18)
  7. Classical Records (2:49)
  8. Waves of Rye (4:23)
  9. Therapy Car Noise (1:50)
  10. Floating on the Lehigh (6:06)
  11. Balmy Night (2:54)
avatar van Bart
De plaat is gelekt. Het titelnummer 'In Ear Park' zwierf al een tijdje op het internet en beviel me wel. Ik ben benieuwd naar de rest van dit album. Ik ben een groot liefhebber van de band Grizzly Bear en aangezien leden van deze band in de band Department of Eagles zitten, komt het vast goed!

(verwijderd)
Mooi folkplaat voor laat in de avond. het weet ontzettend goed een sfeertje te scheppen en de nummers zijn gelaagd en dragend. De eerste luisterbeurt lijkt het allemaal niet zo veel, maar na een aantal keer luisteren ga je steeds meer accenten ontdekken. Erg mooi en goed gedaan, maar ik weet niet of het nu een plaat is die erg vaak op gaat staan

album
van
het
jaar

Dames en Heren...
Department Of Eagles!

*applaus*

avatar van Lars11
Ben zeer benieuwd. Heb vluchtig op de luisterpaal geluisterd en dat klonk veel belovend. Gisteravond gedownload en vandaag de kickoff...tbc

Hij stond laatst op in de cd winkel en heb meteen gevraagd wie het was, nu maar eens de hele cd beluisteren.

nijme255@adsl
Vind In Ear Park niet te pruimen. Is de rest ook zo?
Betreft weer een favoriet album van ons aller G. Kamer.
Je weet wel die van Tv on the Radio.
Zullen we het eens van een objectieve kant gaan bekijken.
En niet blind de recensent gaan volgen?
Dank!

avatar van c'est Barry
Dit is best een aardige plaat; mooie arrangementen, lekker sfeer. Maar het lijkt allemaal nog wel een beetje op elkaar. Misschien moet ik hem vaker horen. Hij blijft nu nog even op 3*. Wat dat betreft vind ik Yellow House van Grizzly Bear toch een stuk beter: http://www.musicmeter.nl/album/54368

nijme255@adsl schreef:
Vind In Ear Park niet te pruimen. Is de rest ook zo?
Betreft weer een favoriet album van ons aller G. Kamer.
Je weet wel die van Tv on the Radio.
Zullen we het eens van een objectieve kant gaan bekijken.
En niet blind de recensent gaan volgen?
Dank!

En waar slaat deze reactie op? Ik vind dit helemaal geweldig, net als TVOTR, trouwens. Een van de beste albums van het jaar. En het zal me werkelijk m'n reet roesten wat Gijsbert Kramer daar van vindt. Al moet ik zeggen dat ik het wel vaak met 'm eens ben.

avatar van Lars11
6 december een accoustische sessie in de Vondelkerk in Amsterdam..Dat noem ik nu nog eens een Sinterklaascadeautje.

avatar van Chronos85
No one does it like you klinkt veelbelovend!

I geef toe: Ik ben verliefd op de stem van Daniel Rossen. Mede daarom ga ik nu ook dit zij-project van het Grizzly Bear lid proberen. Het eerste nummer staat nu op en klinkt toch wel behoorlijk Veckatimest achtig. Zou er zo tussen kunnen staan! In dit geval heb ik daar totaal geen problemen mee.

Dit klinkt toch wel heel erg Grizzly Bear. Of moet ik zeggen dat Veckatimest wel heel erg Dep. of Eagles klinkt? Een (weliswaar prachtig) nummer als Waves of Rye had net zo goed op de laatste van Grizzly Bear kunnen staan. En While You Wait For the Others zou ook de afsluiter van deze In Ear Park kunnen zijn. Ik zit er verder niet mee. Ik vind het gewoon hele mooie muziek. Daniel Rossen´s stem kan ik niet vaak genoeg horen. Cijfer volgt nog.

avatar van barrett
Dn!S schreef:

Ja dat heb ik ook, ik kan de sound van Department of Eagles en Grizzly Bear niet uit elkaar houden...

avatar van Chronos85
Ik vind IEP meer toegankelijker dan Veckatimest . Ook is het geluid wat steviger en leunt het minder op strijkers. Veckatimest heeft gevoelsmatig meer diepgang en coherentie, wat mede komt door de aanwezigheid van Ed Droste en de harmoniezang van de Chrissen. De productie die allebei door Chris Taylor gedaan werd zorgt er wel weer voor dat er overeenkomsten te vinden zijn.

Ook over dit album ben ik zeer onder de indruk. No One Does It Like You, Teenagers en Around The Bay zijn momenteel favorieten maar ook de andere nummers beginnen te groeien....4.5*

avatar van IMPULS
Als bij Grizzly Bear heeft ook DoE van die intelligente werkjes. Daniel Rossen heeft een heerlijke stem. Toch zijn nummers als Teenagers en Classical Records weer niet bepaald Grizzly Bear-like.
Nog even noemen: Therapy Car noise: Vervreemdend en hemels, én Balmy Night: zet vast in het hoofd en zelden een banjo zo prachtig gevonden.

avatar van robbizzel
Wat is Teenagers een geweldig nummer, lekker apart sfeertje.

avatar van robbizzel
Therapy Car noise is idd erg vervreemd en tegelijk hemels ( jammer van de korte duur ).

Ik vind deze plaat beter dan Veckatimest ( Yellow House vond ik wel erg goed ). Solo EP van Daniel Rossen vind ik ook geweldig, kijk erg uit naar Shields. En hopelijk in de toekomst nog een nieuw plaatje van Department of Eagles.

avatar van Niek
Ongelofelijk: ook dit is een geweldige klasbak. Ik had niet durven dromen dat dit - ondanks meneer Rossen - een Grizzly Bear-waardige plaat zou zijn maar dat is het wel! In het boekje zie ik nu overigens ook dat eigenlijk alleen Ed Droste ontbreekt maar dat Taylor en Bear ook gewoon van de partij zijn. De sound is dan dus ook onmiskenbaar Grizzly Bear al heeft het - zoals al hun platen - ook een duidelijke twist. Dit album is relatief speels en wat kleiner opgezet. Minder zwaar qua sound (nog niet erg bij de teksten stil gestaan). Wat lichter te verteren dus wat erg fijn is want hoezeer ik ook gaan ben van Grizzly Bear: ik ben er niet altijd voor in de stemming. Deze plaat biedt op die momenten dan een mooi alternatief. Het is echter ook wel de reden dat ie het nooit helemaal zal halen bij een Yellow House, Veckatimest of Shields maar dat kunnen maar weinig platen zeggen .

avatar van Niek
Naar de volle mep. Afgelopen zondag weer geluisterd terwijl ik met mijn dochtertje van bijna bijna bijna 4 lekker aan het tekenen was. Beter wordt t niet. Zit sindsdien in mijn hoofd en fungeert daarmee als prettig metgezel zo door de werkdag heen . Daniel Rossen staat hoog op mijn lijstje op eens live te zien.

avatar van davevr
Het adagio : koop geen nieuwe plaat zolang je die anderen nog niet beluistert hebt. Dus is er 1 die al jaren in de kast zit en ik vind dit eigenlijk best goed. Dolly, grizzly bear en zo. Ik heb nog 1 plaat van DOE dus zal die nog eens luisteren