Juliane Werding - Sehnsucht Ist Unheilbar (1986)

West-Duitsland
Label: WEA

1. Sehnsucht Ist Unheilbar (5:13)
  2. Takt der Zeit (3:32)
  3. Stimmen Im Wind (4:20)
  4. Der Brief (4:38)
  5. Nachtexpress (2:50)
  6. Das Würfelspiel (3:13)
  7. Weich und Warm (2:57)
  8. Land überm Meer (4:28)
  9. Alle Macht (4:53)
avatar van foxhusky
Juliane Werding heeft veel albums uitgebracht in Duitsland, maar in Nederland is ze niet zo bekend. Zelf ken en heb ik alleen maar dit album Sehnsucht ist Unheilbar uit 1986 en Ohne Angst uit 1984. Twee prachtalbums, en deze Sehnsucht ist Unheilbar is de beste van de twee. Hij stond nog niet MusicMeter en dus heb ik 'm zelf even toegevoegd.

Mooie teksten, luister maar naar de titeltrack en bijvoorbeeld Der Brief. Fraaie muziek, met veel synthesizers en erg goed geproduceerd, het klinkt allemaal fantastisch. Van dit album werd Stimmen im Wind in 1985 nog een bescheiden hit in Nederland (29e plaats). Tien jaar later scoort Juline Werding nog één maal in ons land, samen met Maggie Reilly en Viktor Lazlo met het lied Engel wie Du.

Stimmen in Wind! Prachtige hitparadepop aus Deutschland.

"Sehnsucht ist unheilbar" is haar beste nummer op dit album.
Geweldige tekst en met prima muzikanten uitgevoerd. Haar herkenbare heldere stem doet de rest.
Juliane is zoveel meer dan een schlagerzangeres. Je doet haar echt te kort met die kwalificatie.
Alleen een oppervlakkige luisteraar zal haar zo betitelen.
Ze heeft geweldige albums gemaakt met teksten die nogal eens terug voeren richting het spirituele.

Lt.Dempsey schreef:
Juliane is zoveel meer dan een schlagerzangeres. [..] met teksten die nogal eens terug voeren richting het spirituele.

Mhwjoah je zou het een soort spirituele schlager kunnen noemen.

prachtige cd die ik nog vaak opzet, zeer goede liedjes...

Bij toeval haar muziek recentelijk weer ontdekt. Ben goed bekend met haar repertoire door de jaren heen en wonende zo'n beetje op de grens met Duitsland en Essen hier direct om de hoek al van jongsaf aan ook fors Duits georiënteerd met de Duitse muziekprogramma' destijds (Hitparade ZDF). Am Tag als Conny Kramer starb was dan ook voor mij de eerste kennismaking. Een dame van amper 16 op haar gitaar met een cover van the Band maakte op mij meteen indruk ja. Goede stem en zeker toen een heftig thema, heroïne verslaving van een vriend van haar. Vervolgens ging het af en aan met het succes. Schlager mocht je dat überhaupt niet noemen. Die kwamen er later wel wat maar haar oeuvre reikte veel verder zoals ook wel te horen valt op deze lp. Stimmen im Wind handelt over de dood bijv. Prachtige melodie met daarbij haar toch wel fraaie stem. Ook de productie top. Veel keys ja maar een fraaie sound. Prima album dit dan ook. Inmiddels nu jaren later heeft ze zich redelijk terug getrokken uit de business, woont in Bayern en werkt als Heilprakterin. Bovendien een dame die verder denkt en doet als menig ander.

Tramps like us schreef:

Is ook zo. Het is heel gelaagd en roept vooral een bepaald gevoel op. Hele bijzondere en wakkere vrouw.
Tramps like us schreef:

Dat verbaast me niks maar wel heel mooi om te horen dat ze die switch heeft gemaakt. Hoe kom je aan deze info, zijn er recente interviews waarin ze uiteenzet waar ze tegenwoordig voor staat?

Hoi Faalhaas, als je op YouTube googled op haar naam plus interview dan vind je wel wat ofschoon, wat ik dan zoal vond, redelijk gedateerd, zeg maar een jaar of 20 geleden en wat daarvoor zat. Zo vaak staat ze niet meer in the picture zeg maar. Verder hoor ik veel vanuit mijn Duitse bekendenkring. Wonende op de grens, Venlo is dat niet onlogisch. Altijd al veelal op Duitsland gericht geweest en nog en zij aan de andere kant van de grens weten dan vaak net iets meer. Zodoende dus mijn (betrekkelijke) info. Het meer terug getrokken zijn van de spotlights was dan ook haar weloverwogen beslissing ja. En zo'n studie tot Heilprakterinn, tja daar ga je dan ook iets mee doen toch...ze denkt en leeft in elk geval sehr bewußt en dan heb je bij mij al snel een streepje voor ja

Sowieso