Gerard van Maasakkers - Anders (2008)

Alternatieve titel: Zingen Gerard van Maasakkers Anders

10. The Watchman - Boom aan de Rivier
  11. Frans Pollux - Ik Bouw 'n Huis
  12. Kommil Foo - As Ge Ooit
  13. Gert Vlok Nel - 't Kumt Zoals 't Kumt
  14. Gerard van Maasakkers, Frank Lammers, Guus Meeuwis en JW Roy - Hee Gaode Mee
avatar van Bartjeking
Prachtige plaat. Het is niet een best of geworden, maar een selectie van nummers die perfect bij de uitvoerende artiest passen. Van mij hadden nick en simon er niet perse opgehoeven, maar zelfs hun uitvoering van een goed nummer klinkt goed. Hoogtepunten zijn JW Roy en Jack Poels. Dit allemaal in het kader van het 30-jarige jubileum van Gerard van Maasakkers als zanger.

Los
Prachtig, maar wisselvallig. JW Roy is zeer mooi, kommil foo vind ik ook erg mooie versie, Paul de leeuw (maar dat komt meer door maasakkers zelf), maar ik blijf eigenlijk mezelf afvragen: wat voegt het toe? Ik zie de meerwaarde van dit soort cd's niet zo. Ik hoor liever het origineel. Ook vind ik over het algemeen de interpretaties van de liedjes een beetje vluchtig. Het is een beetje '1 keer spelen, opnemen en klaar'.
Blijft staan dat er erg mooie liedjes op staan, wie ze dan ook zingt.

avatar van Madjack71
Idd. bevat dit anders een aantal heel mooie uitvoeringen van de liedjes van Maasakkers, zoals daar zijn; Bennie Jolink met Achter de Schuur, die daar op geheel eigen wijze een Normaal tintje aan weet te geven. Zelfs een Nick & Simon met Sterren van de Hemel dat wel bij hun stijl past, zolang het woordje Sterren er maar in zit Het olijke trio met Hee Gaode Mee. Maar er zitten er ook een aantal mispoepers tussen waar die van Gert Vlok Nel m.i. de grootste is samen met Benny van Breij. Ik vind haar al helemaal niet grappig en zingen is niet haar ding. Wel leuk gedaan, maar zelf had ik ook nog wat andere uitvoeringen willen horen, maar dat houd je altijd.

avatar van adri1982
Track 14 'Hee Gaode Mee' is een VerNederlandsde cover van Meet Me at the Corner (1971) van de Britse folkrockband LINDISFARNE (ook bekend van Lady Eleanor (1971)).