Samoyed - Always from This Point (2008)

Electronic
Label: Flask

1. Trumpet O' Doom (2:33)
  2. After All That (7:41)
  3. To Feel a Body (3:08)
  4. Simmer Lunt (4:21)
  5. Making Snow (11:35)
  6. Fuck. (4:08)
  7. Ouch (6:43)
  8. For Leaving (8:51)
Sietse
Wat een geweldige release is dit.
Werd door een vriend van me hier op gewezen en ben het meteen gaan checken. Na een paar deuntjes op myspace de cd maar besteld, want dit mocht niet ontbreken. En tot op heden nog geen seconde spijt van gehad.
Echt een topper.

Nu willen jullie natuurlijk nog wel weten hoe en wat het precies is, wat ik mij maar al te goed kan voorstellen. Samoyed maakt electronische muziek gecombineerd met gitaar.
Wat hij maakt opnames van zijn gitaar en gaat deze dan "time-stretchen" waardoor klanklandschappen ontstaan met heel veel glitches.
Dingen die in mijn hoofd op kwamen waren The Field (en zijn project Cordouan), Tim Hecker en meer van dat soort lui.
Het is allemaal iig weer behoorlijk emotioneel beladen muziek, die misschien niet geheel nieuw is maar wel heel erg mooi. En de uitvoering ook bijzonder goed.
Een van de favorieten van dit jaar.

avatar van KampF
Al mooier aan het worden , deze.

avatar van KampF
En nog mooier