Witchdoctor Wise - Trapped in the Asylum (2007)

geen stemmen

Verenigd Koninkrijk / Polen
Label: Asfalt

1. A Previous Episode (3:45)
  2. Trapped in the Asylum (2:17)
  3. Birdseye Anthem (5:14)
  4. S.I.T.C. (3:12)

met Mr. J

5. Same Old (4:09)

met Iris

6. Mission Kings (4:23)

met Devise, Dr. Syntax en Reps

7. Neighbourhood Star (4:05)

met Freecy D

8. Dough (3:20)

met Naim

9. Little Fellas (3:36)
  10. G.A.S. (1:40)
  11. It's Gone Dark (3:14)
  12. Primate Change (3:13)
  13. Violent Year (2:17)
  14. The End Times (2:13)
  15. Everything Dies (3:50)

met Rup The Cnut

16. Good Evening Friends (3:34)

met Iris

17. Sky (I Could Go So Far) (1:42)
  18. Escaped the Asylum (4:34)
avatar van Rhythm & Poetry
Witchdoctor Wise is een tip die ik heb gekregen van de user Lambf. De naam deed een belletje rinkelen, maar ik wist niet waar ik hem precies van moest kennen. Nu ben ik er achter gekomen dat deze rapper lid is van de formatie Lost Souls. Dit album is een heerlijke release uit 2007 (jammer genoeg niet uit 2008). De rapper heeft een heldere wat lage stem, niet uber uniek maar het is een aangenaam geluid wat er uit zijn mond komt. Daarnaast zijn de lyrics meer dan uitstekend, en hebben deze vaak een donker randje. De emotie weet hij hierin goed te weerleggen. Same Old is een van mijn favoriete tracks van het album, waar verder genoeg te genieten valt. Het album haalt het grootste deel een constant hoog niveau met enkele uitschieters naar boven. Dan heb ik het nog niet over het aspect producties gehad. Welnu, deze zitten prima in elkaar. Deze producties weten mij enkele keren terug in de jaren 90 te laten wanen. Maar ook qua nieuwe invloeden zit het wel goed. Een voorbeeld hiervan is de heerlijke sample die verwerkt is in het nummer Primate Change. De tragische productie op Good Evening Friends is een kippenvel moment. De stem sample (koor gezang/geneurie) en de piano weten hier voor te zorgen. En daarmee weet dit project me te verrassen in positieve zin en wordt elke minuut perfect gevuld met heerlijke muziek.

Mijn dank gaat uit naar Lambf voor de tip en Witchdoctor Wise voor zijn raps.

lambf
Al 354 plays volgens last.fm, een uitstekend bericht van R&P en...nog geen bericht van mij. Na een maand of 3 mag dat toch wel vind ik, en hier is het dus. Overdonderd was ik door de kwaliteit van Wichtdoktor Wise, die met O.S.T.R, die hier de producties verzorgt, meer dan een uitstekend album hebben gecreëerd. Na een hoop luisteren sta ik er toch wat kritischer tegenover, alhoewel ik het nog steeds een erg goed album vind. Witchdoctor Wise in een aardige rapper met een erg relaxte stem, wat meestal goed past met de over het algemeen rustige producties. De nummers allemaal erg sterk, afgezien van Dough, welke erg flauw is en Same Old welke maar zeurderig is. Ik houd van emoige nummers, maar dit is net iets te erg.