Broeierig - Gedreven - Feestelijk. Ik heb alleen deel 1 nog maar gehoord maar dat is al ruim voldoende voor een eerste positieve oordeel; dit is wel dik in orde. Enige twijfelpuntje is vooralsnog dat ik de saxofoon (toch de primaire artiest naar het schijnt) er niet vind uitspringen; veeleer ben ik onder de indruk van de geluidsmuur die wordt opgetrokken door drums en piano, en de varierende begeleiding van de bas was me ook al bij eerste beluistering als positief opgevallen.
De opbouw is ook lekker; je zit er vanaf de eerste klanken al helemaal in; je voelt gewoon dat er iets monumentaals zit aan te komen. Het schreeuwen tussendoor maakt nog extra dat je meegaat in de stuwing naar een soort kookpunt (inclusief 'fluitketel' op 15 minuten!). Het onduidelijke einde, met onderbrekingen in de (fantastisch goede) drumsolo is voor mij ook alleen maar sfeerverhogend. Het geheel is ondanks de lange speeltijd voorbij voordat je het in de gaten hebt.
Ik ga vandaag nog deel 2 op mn mp3 zetten. Echt balen nu van mijn uiterst kleine speler: te klein om beide stukken op te zetten
Ik zag dat deze voor vrij weinig goed te koop is. Ik denk dat ik ergens in de feestdagen wel een bestellinkje ga plaatsen.