Edward Shearmur - Johnny English (2003)

Score / Pop
Label: Decca

1. Robbie Williams - A Man for All Seasons (4:00)
  2. Theme from Johnny English (2:26)
  3. Russian Affairs (1:27)
  4. A Man of Sophistication (1:36)
  5. Bond - Kismet (5:15)
  6. Truck Chase (4:53)
  7. Moloko - The Only Ones (4:13)
  8. Parachute Drop (2:48)
  9. Pascal's Evil Plan (2:34)
  10. Bond - Theme from Johnny English [Salsa Version] (3:22)
  11. Off the Case (2:00)
  12. Caf'e Conversation (2:12)
  13. Into Pascal's Lair (1:44)
  14. ABBA - Does Your Mother Know (3:15)
  15. For England (2:22)
  16. Riviera Hideaway (1:18)
  17. Agent No1 (4:05)
avatar van eviljoke
Bizar dat er op deze soundtrack zo'n mooi nr staat als cafe conversation.....

Voor de rest eerder wat overdreven grappige muziek.

Trouwens wie heeft deze tracklisting goedgekeurd. Neo zeker niet

avatar van eviljoke
is die nu al aangepast in tussentijd? of heb ik slecht gekeken daarjuist?

neo
Nogal curieus, maar aangepast. Shearmur borduurt hier leuk voort op het David Arnold Bond geluid, en doet dat met oog voor details en zijn eigen stijl. Eigenlijk doet het je er altijd aan denken zonder letterlijk wat over te nemen. Samen met Howard Gooddal schreef hij het thema, deze componist schreef eerder de openingsmuziek van oa. Blackadder. Geweldige orchestraties en koper gebruik in stukken als 'Truck Chase'.

avatar van JohnWilliams
Soort Bond Score zoals neo al zei. Passend thema wat goed past bij de film. Geslaagde Score zou ik zeggen.

avatar van stuntman_jasper
Dit zou zo als een bond score doorkunnen. Echt grappig.

avatar van JohnWilliams
Score moest ook grappige momenten hebben want wat wil je ander........Atkinson doet mee! Bij de film Mr. Bean's Holiday heb je geen muziek, tenminste geen Soundtrack.

avatar van stuntman_jasper
JohnWilliams schreef:

En dat vind ik nou juist jammer dat Mr. Bean's holiday die niet heeft!

avatar van JohnWilliams
Komt daar wel muziek in voor dan, lijkt me wel eigenlijk........misscheien dat er alleen maar zangnummers te horen zijn in de film (moet de film echt is een keertje zien, ook de muziek......als het tenminste erin zit).

avatar van Bruce Almighty
Goede muziek van Edward Shearmur deed me zoals JohnWilliams en Neo al zeiden veel aan James Bond muziek denken en die vind ik ook best wel ruig dus dan kan ik deze denkelijk niet slecht vinden....

* * * *

avatar van Bruce Almighty
Dat nummer van Robbie Williams zorgt voor een mooie intro in de film.

Zoals hier al gezegd is vond ik het ook op een James Bond score trekken. Zitten goede nummers in. Robbie Williams - A Man for All Seasons vond ik ook niet slecht.