Dat eerste nummer is geweldig (een van de beste nummers van ze), Alles Ist Schoen is erg prettig..
De rest kan mij niet boeien.. ik denk dat ze in deze periode van dealer zijn veranderd of vergist hebben met bepaalde doseringen.
Het is bijna allemaal erg over the top.
Ik snap nu waarom Trash zich niet kon vinden in de nieuwe richting (is tijdens of net voor dit album vertrokken)
“You’ve just had a heavy session of electroshock therapy, and you’re more relaxed than you’ve been in weeks. All those childhood traumas magically wiped away, along with most of your personality.”
En plots herinner ik me dat ik hier nog geen sterretjes gezet terwijl dit mijn fav. Orb album is. Toendertijd grijs gedraaid.
Het album is iets meer experimenteel dan hun eerder werk.
Ook de plaat waar ik Thomas Fehlmann ontdekte.
Het album verscheen op 13 juni 1994 en we vieren dus 25 jaar frietjes!
Grijs gedraaid destijds en ligt nog steeds met enige regelmaat op de draaitafel. Dit is de opmaat naar Orbus Terrarum en Oblivion. Een shock toen ik it voor het eerst hoorde omdat het volledig anders was dan de eerste twee albums. Maar die stap vond ik toen wel spannend. Door dit album leerde ik Sun Electric kennen en het zullen de invloeden van Thomas Fehlmann zijn die hier ineens naar boven borrelden.
ik kocht dit album destijds op cd. (nog) helemaal in de ban van ‘uforb’ schonk ik er weinig aandacht aan. niet interessant, niet avontuurlijk (wat de voorganger wel was …). binnen een jaar weer verkocht. nu, bijna dertig jaar later, vind ik het album voor een prikkie als tweedehands elpee. smaken veranderen blijkbaar, want draai ‘pommes fritz’ alweer een paar uur. heerlijke ambient house. een geschenk.