Red White 'N Blue - Red White 'N Blue (1975)

Label: Polydor

5. Bird
  6. Country Life
  7. Freewheeler
avatar van spoiler
Erg mooie bluesrock (meer rock) plaat met mijn held Herman van Boeyen op drums. Volgens een producer George Kooymans was het een etter om mee te werken.
Eelco Gelling en Harry Muskee schitteren ook op deze plaat. Is wel een beetje vergeten plaat, gezien het aantal stemmen en reacties.

avatar van nlkink
Een poging om een supergroep te formeren. Maar als je diverse talenten bij elkaar zet is dat nog geen garantie dat er een fantastisch product word gemaakt. En er waren onderlinge wrijvingen. De groep heeft zelfs nog op Pinkpop gestaan maar daarna was het snel weer voorbij. Er bestaat een heruitgave waarop de naam Cuby & The Blizzards en de groepsnaam 'Red White & Blue' is dan gedegradeerd naar albumtitel. Mijn buurman had deze. Zijn vrouw ging over haar nek als ze de hoes alleen al zag......

Guitars & Wings
Nog nooit van deze band gehoord. Muzikaal is het goed te pruimen, maar die hoes is zeer dubieus en spuuglelijk. Deze zou zo maar op het lijstje van foute lp hoezen kunnen. Het zal de verkoop waarschijnlijk geen goed hebben gedaan, lijkt me.

avatar van Lone Wolf
Grandioze lp van het duo Harry/Eelco. Top zang/gitaar goede teksten en composities. Niks fout aan. Better als welke Earing/Focus lp dan ook.

avatar van vigil
spoiler schreef:

8 jaar later is dat nog steeds en dat is jammer want het is een fantastisch album.