Erik Mesie - Hollands Glorie (2002)

Label: CNR

1. Zonder Jou (4:01)
  2. Altijd bij Je Zijn (3:56)
  3. Swingking (4:14)
  4. Liefde (3:33)
  5. Zanger (2:16)
  6. Kom Ik Nog in Je Dromen Voor (4:22)
  7. De Kater en de Fuchsia (3:43)
  8. 1000 Vragen (2:18)
  9. Maanlicht (4:42)
  10. Carolien (5:28)
  11. De Laatste Ruzie (3:39)
  12. Makkelijke Meisjes (4:09)
  13. Als Je Lacht (3:50)
  14. Een Geval Apart (5:29)
  15. Ik Tel de Dagen (3:38)
  16. Oude Kranten (3:30)
  17. Miljoenen Andere Sterren (4:55)
  18. Honderd Jaar (3:29)
avatar van foxhusky
Erik Mesie stopt in 1986 met Toontje Lager en begint een solo-carrière. De eerste single 'Zonder jou' werd nog een grote hit. Ook 'Swingking' werd een hitje. Daarna bleef het stil rond Erik Mesie. Zover ik weet, staat hij nu voor de klas en geeft muziekles.

Toch treedt Erik Mesie ook nog regelmatig op in het land. In september en oktober 2008 maakt hij deel uit van de "Ze Zijn Terug" tour, met Nederpop hits uit de jaren 80. Een spektakel met Het Goede Doel, Kadanz, Splitsing/Jazzpolitie, Polle Eduard en Circus Custers. Ik ga op 10 oktober naar het laatste concert in Assen...

Een beetje als voorbereiding op de "Ze Zijn Terug" tour, heb ik pas geleden deze solo CD van Erik Mesie gekocht. Het werk van Toontje Lager ken ik wel, maar van Erik Mesie solo kende ik alleen maar 'Zonder jou'. Het valt niet tegen, dit album. Door de herkenbare stem van Mesie, moet ik vaak denken aan Toontje Lager. Toch haalt Erik Mesie niet meer het niveau van Toontje Lager. Ondanks dat is een heel aardig album.

avatar van vigil
Ik heb twee solo albums van Mesie, wat gelijk weer betekend dat ik deze gelijk ook ken want zijn solo debuut staat hier helemaal op en vrijwel alles van zijn andere solo album (welke een stuk beter is) "Een uitgemaakte Zaak". Vreemd is overigens dat tekstueel gezien zijn twee sterkste nummers hier dan weer niet op staan. Dan heb ik het over "Hard in het hoofd" (immer helaas erg actueel) en "Voor niets bang".

avatar van lennon
Ik heb een andere, oudere verzamelaar van Erik Mesie..

Gekocht enkel voor Zonder jou, want wat een super mooi nummer is dat toch..

Zal de cd eens opzoeken en hier plaatsen..

Zal overigens niet heel veel schelen met deze verzamelaar...
Vind overigens de rest van zijn solowerk erg ondermaats vergeleken met het Toontje lager werk

avatar van vigil
Apart trouwens dat de losse single Dansen Bij Maanlicht uit 1990 niet op deze verzamel cd staat.

avatar van luigifort
Ms staat die wel op dazzler's editie

luigifort schreef:
Ms staat die wel op dazzler's editie

Dat sluit ik niet uit, de prachtig samengestelde 3 cd box:
Erik Mesie, ik heb nu niet zoveel meer te doen

avatar van luigifort
Ja precies, daarom genoeg tijd over