Frank Duval & Orchestra - Angel of Mine (1981)

West-Duitsland
Label: Teldec

1. Angel of Mine (4:15)
  2. Autumn Dreams (4:03)
  3. Time to Make a Break Now (7:34)
  4. Song of Theben (3:42)
  5. Take My Heart, Maria (4:53)
  6. Fragments in My Life (4:44)
  7. Cry for Our World (8:50)
avatar van foxhusky
Kort album uit 1981, in 1987 op CD verschenen, met slechts 7 tracks, waarvan 3 instrumentaal. Frank Duval maakte in 1977 voor het eerst muziek voor de de Duitse krimi Tatort. Daarna maakte hij vooral veel muziek voor andere krimi's, zoals Derrick en Der Alte.

Het titelnummer 'Angel of Mine' komt ook uit een Derrick-aflevering (Dem Mörder eine Kerze"). In 1981 kwam dit nummer in Nederland op single uit en werd een grote hit (2 weken op nr.1 in de top 40). Het album stond 13 weken in de lijst en behaalde de 3e plek.

Persoonlijk vind ik dit album minder sterk dan bijvoorbeeld 'Living Like A Cry' uit 1984. De muziek is ideaal om te gebruiken als achtergrond bij videoproducties. Met dat idee lijkt het ook gemaakt te zijn.

avatar van LeRoi
GEWELDIG FOX! Ik kan mij het nummer 'Living Like A Cry' en de aflevering nog herinneren. Was natuurlijk 'not done' destijds om wat van deze muziek te vinden maar stilletjes vond ik veel nrs van 'De Duivel' wel geweldig recht doen aan de crimi-serie('s) van toen en we zouden nu wellicht kunnen spreken van 'Ultieme Camp'.....
Ik ken deze plaat verder niet (zal ook geen moeite doen) dus daarom geen waardering van deze zijde (ben wel benieuwd of er nog meer 'kenners' zijn van onze Frankie-boy).

avatar van Edwin
Een kenner ben ik absoluut niet, maar de nr. 1 hit Angel of Mine uit 1981 kan ik mij nog levendig voor de geest halen. Mijn muziekreis begon omstreeks die tijd en ik heb dan ook menig uurtje zitten tapen achter een draagbare mono radio-cassetterecorder. Zo ook dit nummer. Ik was destijds 10/11 jaar. De achtergrondinformatie van Fox met betrekking tot de crimi Derrick was mij niet bekend of ik heb het niet onthouden. Ik heb Frank Duval als een typische eendagsvlieg of one hit wonder ervaren en mij verder niet verdiept in hem.

avatar van Crush
Ik vind dit een vreselijke plaat, die mij bij assiocaties met etherpiraten en meer van dergelijk fouts losmaakt, maar kan ander werk van Duval zeker waarderen.
Daarop laat hij de schlagerkoers inclusief 'panfluiten voor wat het is en maakt hij sfeervolle muziek, bijvoorbeeld de soundtrack voor de film 'Bitte lasst die blumen leben' en 'Living like a cry'.