John Lee Hooker - The Ultimate Collection (1948-1990) (1991)

Blues
Label: Rhino

1. Teachin' the Blues (3:27)
  2. Boogie Chillen' (3:10)
  3. Sally Mae (3:09)
  4. Let Your Daddy Ride (2:40)
  5. Crawlin' King Snake (3:02)
  6. Weeping Willow Boogie (2:49)
  7. Hobo Blues (3:03)
  8. Huckle Up Baby (2:50)
  9. I'm in the Mood (3:07)
  10. John L's House Rent Boogie (3:02)
  11. No More Doggin' (2:48)
  12. I Need Some Money (2:28)
  13. Frisco Blues (2:45)
  14. Dimples (2:14)
  15. It Serves Me Right to Suffer (3:38)
  16. Bottle Up and Go (2:26)
  17. Boom Boom (2:34)
  18. Big Legs, Tight Skirt (2:20)
  19. You Know, I Know (4:05)
  20. One Bourbon, One Scotch, One Beer (3:06)
  21. Let's Go Out Tonight (7:12)
  22. I Cover the Waterfront (4:04)
  23. She's Mine (Keep Your Hands to Yourself) (2:24)
  24. Back Biters and Syndicators (2:52)
  25. Think Twice Before You Go (2:06)
  26. Shake It Baby (4:08)
  27. I'm Bad Like Jesse James (5:20)
  28. Peavine (5:08)
  29. Burning Hell (3:58)
  30. Terraplane Blues (2:56)
  31. I'm in the Mood (5:36)

met Bonnie Raitt

avatar van the hustler
Dit is één van de "Rolling Stone 500 Greatest Albums Of All Time".

Maar ondanks dat er reeds meer dan 40 albums van "The Hook" op musicmeter te vinden waren, stond deze er nog niet op. 'k Dacht: deze plaat misstaat eigenlijk nergens, dus zal ie er hier nog wel bij mogen.

Een slechte verzamelaar is dit dus niet. Integendeel zelfs: Dit is een prima dubbelaar. Zelf pleur ik meestal de tweede CD in de speler, maar dan duurt het nooit lang of ik haal zijn nog betere werk boven.

Vooral de LP's uit de jaren 60 zijn lekker; wat mij betreft nog steeds met voorsprong de blueste blues aller tijden, of tenminste: degene ik het liefst hoor.

Waardering:
4,5 sterren

John Lee Hooker is een (blues) legende. Ik ken dan ook heel wat verzamelaars van John Lee Hooker, waarvan deze er wel meer dan mag wezen. Niet alleen door de uitstekende samenstelling maar ook door de prima geluidskwaliteit. Het zijn dan ook Rhino CD's uit de jaren '90 gemaakt van een mooie remaster.

Ga maar eens favorieten aanvinken, nogal lastig hier. Om er toch een paar te noemen. Teachin' the Blues,
Boogie Chillen', Crawlin' King Snake, Hobo Blues, I'm In The Mood, Dimples, Boom Boom, It Serves Me Right to Suffer, Shake It Baby, One Bourbon One Scotch One Beer en Burning Hell. Fantastische muziek dus in een uitstekende kwaliteit: genieten geblazen!