Within Temptation & The Metropole Orchestra - Black Symphony (2008)

Rock / Metal
Label: Sony

1. Ouverture (7:44)
  2. Jillian (I'd Give My Heart) (4:39)
  3. The Howling (6:31)
  4. Stand My Ground (4:33)
  5. The Cross (4:58)
  6. What Have You Done (5:22)

met Keith Caputo

7. Hand of Sorrow * (5:40)
  8. The Heart of Everything (5:48)
  9. Forgiven (4:53)
  10. Somewhere (4:24)

met Anneke van Giersbergen

11. The Swan Song (4:00)
  12. Memories (4:03)
  13. Our Solemn Hour (5:22)
  14. The Other Half (Of Me) (5:04)

met George Oosthoek

15. Frozen (4:32)
  16. The Promise (8:15)
  17. Angels (4:02)
  18. Mother Earth (6:00)
  19. The Truth Beneath the Rose (7:23)
  20. Deceiver of Fools (7:38)
  21. All I Need (4:55)
  22. Ice Queen (7:15)
Ik zong mee bij dit concert (even opscheppen), en het was fantastisch! 2 uur lang in monnikspij uit m'n dak gegaan. Hoewel Sharon licht verkouden was en daardoor niet overal lekker bij kon, vond ik het resultaat vrij bevredigend. Ook de DVD is erg mooi geworden.

Bij de voorrepetitie heb ik trouwens nog met Keith Caputo gesproken, de voorman van mijn jeugdhelden Life of Agony. En inderdaad, hij is errrg klein!

avatar van Gothica
deric raven schreef:
Ik ben best een groot liefhebber van Within Temptation, maar live heeft Sharon wel erg vaak stemproblemen; zo ook bij deze opnames.
Dit geeft ze zelf ook toe.
Cancel de boel, en plan een nieuwe datum, voor als je wel goed bij stem bent.
Of neem eerst een tijdje rust.
Het touren zal heus zijn tol eisen.

Van Anneke kan ik alleen maar zeggen dat ik ze verschillende keren live heb gehoord, maar dat er nooit sprake was van stemproblemen.

Kortom; hier had dus meer in gezeten.
Nu vind ik het niet de moeite waard om aan te schaffen.

Stemproblemen? Op Black Symphony? Daar weet ik anders niks van, ik weet alleen dat Sharon zei dat ze een beetje een soort rauw randje over haar stem had zitten, maar dat volgens haar het juist apart maakte en dat alles helemaal goed gekomen is. En zo vaak heeft ze geen stemproblemen ik weet ook niet waar je dat vandaan hebt. Ik heb Sharon ook live gezien en ik kan best wel zeggen dat ik bijna letterlijk werd weggeblazen door haar stemgeluid. Ook Anneke heb ik live gezien maar die raakte mij toch minder. Dus het is gewoon een kwestie van smaak en ik vind dat je deze twee zangeressen op geen enkele manier met elkaar mag vergelijken, ze zijn te verschillend en iedereen heeft voorkeur voor iets anders.

Within Temptation 4x live gezien; waarvan ze de helft niet bij stem was.
Bij dit concert geeft ze zelf ook toe dat ze vertkouden was, en minder bij stem. Daardoor was ze extra gespannen. Bij het inleidend gedeelte van dit concert op televisie zegt ze het zelf.

Verder ben ik een liefhebber van de albums van Within Temptation, die ik ook hoog waardeer, maar die keren dat ik Anneke live hoorde klonk het natuurlijker en minder geforceerd.

Ook vergelijk ik bands als Epica, Within Temptation, Gathering en Orphanage met elkaar vanwege de muzikale overeenkomsten.
Die laatste band zal jou ook wel liggen, denk ik.

avatar van Ayreonfreak
Within Temptation 4x live gezien; waarvan ze de helft niet bij stem was.

Klopt helemaal. Er was een lichte paniek binnen de band. Het concert annuleren was geen optie, dus ze was op het nippertje weer redelijk in orde...

Ik heb WT ook een aantal live gezien, maar daar was ze aanzienlijk beter. Gewoon een goede zangeres, maar het moet je wel liggen.

avatar van Gothica
Within Temptation 4x live gezien; waarvan ze de helft niet bij stem was.

Die laatste band zal jou ook wel liggen, denk ik.

Ja ik ken Orphanage wel, ik heb er geen CD's van, maar een aantal nummers ken ik van ze en ik vind ze zeker goed. Jammer dat ze gestopt zijn. Ik zelf probeer vergelijkingen met bands zoveel mogelijk te vermijden omdat ik ze allemaal een eigen stijl vind hebben die je lastig kunt vergelijken. Iedereen heeft natuurlijk zijn/haar eigen stijl om te beoordelen. Net zoals voorkeuren voor zangeressen Sharon heeft mijn voorkeur boven Anneke maargoed iedereen denkt daar anders over.

deric raven schreef:
Dit geeft ze zelf ook toe.
Cancel de boel, en plan een nieuwe datum, voor als je wel goed bij stem bent.
Of neem eerst een tijdje rust.
Het touren zal heus zijn tol eisen.

Kortom; hier had dus meer in gezeten.
Nu vind ik het niet de moeite waard om aan te schaffen.
Deric raven, misschien een idee om eens een afspraak te maken bij Schoonenberg, voor een gehoortest??

Ik heb dan wel niet een perfect gehoor, maar als iemand slecht bij stem is hoor ik dat wel.
Ik ben wel een liefhebber van Within Temptation, maar Sharon heeft echt regelmatig dat probleem.

avatar van paulmccuytney
Op aanraden van m'n huishoudelijke hulp (een doorgewinterde WT-fan) heb ik een paar dagen geleden deze dvd gekocht en inmiddels beluisterd. En dat maar liefst 14 jaar na de release maar dat mag de pret niet drukken. Er was inderdaad even paniek een paar dagen voor dit concert vanwege de stemproblemen van Sharon den Adel. Maar de grote eer om zo'n evenement samen met het Metropole Orkest te doen gaf waarschijnlijk toch de doorslag om het niet te cancelen.
Ik had vooraf al wat clips hiervan op YouTube gezien van vooral de bekendere nummers (Mother Earth en Ice Queen) en die kwamen beide uitstekend uit de verf. En ik was ook erg benieuwd naar de uitvoering van de 3 duetten op deze dvd (resp. de inderdaad klein uitgevallen Keith Caputo, Anneke van Giersbergen en de voor mij nog onbekende grunter George Oosthoek). Het duet met Keith is wellicht het meest bekend aangezien het in 2007 een dikke top-10 hit werd. Maar de samenwerking met Anneke beviel me nog het meest, omdat ik haar eveneens een uitstekende zangeres vind. En dat grunten van George is helaas niet echt mijn ding.
Het koor en orkest waren ook goed op dreef en overstemden idd de WT-muzikanten bij vlagen maar echt hinderlijk vond ik het niet. En Sharon sloeg zich er dapper doorheen maar ik moet wel zeggen dat ze hoog kan zingen maar niet erg veelzijdig is in haar octaven. Ik geef dit concert 3,5 ster dus een ruime voldoende.