Kapabel & Inf - De Avonturen van Kapabel & Inf (2008)

Label: Beats Broke

1. K.A.P.A.B.E.L. (2:11)
  2. Onder de Waterspiegel (2:14)
  3. Het Vliegende Vloeitje (2:23)
  4. De Leugen Regeert (2:50)
  5. Hielenlikkers (2:00)
  6. Beter Wel (2:13)
  7. Spookhuis (2:54)
  8. Neem de Tijd (2:16)
  9. Tis OK (3:47)
avatar van Rhythm & Poetry
Verfrissend nederlandstalig rapalbum. Kapabel is de rapper en Inf de producer. En met name de producties liegen er niet om. Met de jazz sfeer heeft het internationale allure. De rapper is interessant maar kan dit niveau absoluut niet aan. Lijkt qua stem een beetje op Spacekees maar is wel wat vermakelijker. Zijn lyrics zijn een niveautje hoger.

dion_odinot
Inf is samen met arts the beatdoctor gecontracteerd bij een amerikaanse platenmaatschappij (beatsbroke)

en dit album is gratis te downloaden op de site van beatsbroke

producties van inf vind ik top. kapabel niet echt mijn ding, maar misschien moet ik er gewoon even aan wennen

Poppekontje
Wat een heerlijke producties zeg. Kapabel is een wat mindere rapper, zeker niet slecht, maar toch zeker een paar stappen lager dan Inf's producties. Qua stem vind ik hem meer op Engel lijken dan op Spacekees.

Poppekontje
Och, en wat een heerlijk sample'tje in De Leugen Regeert.

Poppekontje
Toch maar een half puntje erbij voor die heerlijke producties.

avatar van Overgewicht
pff heerlijke producties dit album van kapabel en inf. vind kapabel een prima mc in het begin wat wennen aan zijn stem maar past perfect bij de sfeervolle beats van inf. vooral de beats vind ik meesterlijk maar dit alles bij elkaar is het heerlijk om naar te luister een echt een avontuur waarin je mee genomen wordt.

avatar van Rhythm & Poetry
Net weer opgezet en hij bevalt me beter en beter moet ik zeggen; ik merk namelijk nu pas hoe vrij Kapabel rapt. Veel van wat hij rapt is tamelijk zorgeloos of sterken nog complete nonsens; daarmee zorgt Kapabel dat hij op mij erg fris overkomt. Inf is een topproducer, dat moge duidelijk zijn; ben benieuwd hoe hij het in Amerika gaat doen, maakt hij daar een groei dan gaat Inf tot mijn favoriete producers behoren.

Poppekontje
Ik mag 31 januari naar Onopvallend Vet in de 013 voor 3VOOR12. Kapabel komt dan ook, ben benieuwd!

avatar van AdRock
Goed album dit, natuurlijk lekkere producties van Inf zoals iedereen al zegt. De raps zijn ook wel aardig, maar het draait toch vooral om de producties. De productie van De Leugen Regeert is echt super. Dit album krijgt 4 sterren.

avatar van levenvergeten
Het album blijft niet vervelen, eigenlijk. Onbekommerde sfeer, een portie erg fijne beats en Kapabel die tekstueel meer dan eens leuk uit de hoek komt. Een bijzonder sympathiek geheel, door Kapabel omschreven als: ik steek al mijn mensen een hartelijke boks toe

avatar van Shelter
O ja deze ooit gehoord vias hiphopinjesmoel.com
Goed album met mooie producties... ik vind de rapper niet super geweldig maar past wel goed bij deze producties kwa stem geluid.
Op naar de volgende hopenlijk wat langer durend album.