Roy Orbison - The Very Best Of (1996)

Label: Virgin

1. Only the Lonely (2:27)
  2. You Got It (3:31)
  3. Oh, Pretty Woman (3:02)
  4. In Dreams (2:51)
  5. Crying (3:46)

met k.d. lang

6. Blue Angel (2:47)
  7. Working for the Man (2:45)
  8. Running Scared [Live] (2:27)
  9. She's a Mystery to Me (4:17)
  10. Blue Bayou (2:50)
  11. It's Over [Live] (3:13)
  12. California Blue (3:57)
  13. Claudette (2:31)
  14. Mean Woman Blues [Live] (3:03)
  15. Ooby Dooby (2:40)
  16. Too Soon to Know (3:47)
  17. Falling (2:25)
  18. Dream Baby [Live] (3:53)
  19. I Drove All Night (3:48)
  20. Pretty Paper [Live Acoustic] / Goodnight [Live] (6:42)
avatar van titan
titan (crew)
Een van de weinige verzamelaars waar al zijn hits, dus ook die uit de jaren '80, op staan.

wat een prachtige collectie songs, zo ontzettend mooi en vele nummers bezorgen mij altijd kippenvel.

avatar van J.Bell
Heerlijk, deze muziek. Dit werd vroeger bij ons thuis grijs gedraaid.
Hier ben ik mee groot gebracht... Mijn pa draaide vaak Roy orbison. Later toen ik mijn eerste radio kreeg, mocht ik zijn Roy Orbison cassette hebben. En ik heb hem nog steeds ook al draai ik nu alleen de cd's

De DVD "A black&white night" vind ik ook helemaal geweldig

***** voor de wonderschone nummers en de adem benemende zang.

avatar van EmDee
Die DVD is idd geweldig. Alle "grote" artiesten zoals Raitt en Springsteen vinden het gewoon een eer om in dienst van deze man te mogen spelen.

avatar van Nicolage Rico
Ik heb een andere versie: "the hits of Roy Orbison".. Daar staan minder nummers op, maar wel het mooie "only the lonely".

De dvd "Black&white night" heb ik ook. Aardig instrumentaal vakwerk. De stem van Roy Orbison is ook herkenbaar uit duizenden.

eigenlijk wel een beetje schandalig dat maar 7 mensen dit album gehoord hebben he

Een warme stem zoals weinigen er een hebben. Hartverwarmend. Ik leg die niet vaak op, maar als ik het doe, is het genieten, nostalgisch wegdromen over vervlogen liefdes.

Hallo Orbison fans..
Ik ben al sinds 1960 fan van de beste zanger aller tijden..
Zag hem talloze malen live aan het werk en heb hem vijf maal persoonlijk ontmoet.
Uiteraard heb ik alles en heel veel meer van Roy...
Mocht je geinteresseerd zijn mail me zie zelf wat er allemaal nog meer is van Roy dan zijn grootste hits...
Elk jaar reis ik naar Amerika en ben dit jaar bijv.in Wink geweest waar hij opgroeide...

Tot mails,

Ab Roos
Pijnacker

Ik vind 'black&white night' toch wel de beste muziek DVD die er is. De opnamekwaliteit is ronduit FE-NO-ME-NAAL en met een dikke dolby surround erbij is het net alsof je er echt tussen zit. En ik overdrijf niet.

avatar van Poeha
Hé "bigo".
Ik zag laatst een documentaire van de helaas ook veel te vroeg overleden Boudewijn Büch, die was ook in Wink geweest.
Dat is echt ergens in the middle of nowhere. Wel uiteraard met een Roy "museum".
Leuk om te zien waar Orbison is opgegroeid.
Goede zanger, goede stem!

DutchViking
Schitterende compilatie van een veel te vroeger gestorven zanger. De zonnebril en zwarte kleding waren voor mij al net zo karakteristiek voor Orbison als zijn kenmerkende zang. Erg wrang dat hij - net op het moment van zijn terugkeer - het leven liet.

Voor deze compilatie geef ik 4,5*. Niet omdat ik er geen 5* voor over heb, maar simpelweg omdat ik nooit de maximale score geef aan compilaties.