Los Campesinos! - We Are Beautiful, We Are Doomed (2008)

Label: Wichita

1. Ways to Make It Through the Wall (4:12)
  2. Miserabilia (3:15)
  3. We Are Beautiful, We Are Doomed (3:54)
  4. Between an Erupting Earth and an Exploding Sky (1:16)
  5. You'll Need Those Fingers for Crossing (5:09)
  6. It's Never That Easy Though, Is It? (Song for the Other Kurt) (2:21)
  7. The End of the Asterisk (1:53)
  8. Documented Minor Emotional Breakdown # 1 (4:28)
  9. Heart Swells / Pacific Daylight Time (2:37)
  10. All Your Kayfabe Friends (3:15)
avatar van Jumperjack
Vol verwachting klopt mijn hart...........!
De 1e CD lijkt hard op weg mijn no. 1 van dit jaar te worden en dan komt over 6 weken no. 2 al uit. Ik hoop dat het minstens zo goed zal zijn als Hold On Now Youngster.

avatar van midnight boom
my hard too...

avatar van Bart
Ja! Ook ik kijk hier erg naar uit. Ik ben vooral benieuwd of ze 'het geluid' van hun debuut doorzetten. In augustus zag ik ze op Lowlands, wat een goed optreden was. Daar hebben ze geen nieuwe nummers gespeeld; dus het is een volkomen verrassing wat deze nieuwe plaat ons gaat brengen!

avatar van Jumperjack
Gelekt, ik luister er nu naar en stuiter erbij, ik ben op dit moment een gelukkig mens!

Beoordeling volgt z.s.m., hij klinkt tot nu toe weer geweldig!

avatar van Jumperjack
Voorlopig 4**** , ik vind hem tot nu toe net iets minder als zijn voorganger en dat komt met name doordat ik nog geen echte knallers als You, Me. Dancing op dit album heb kunnen ontdekken.
Ook zijn de songs over het algemeen net iets minder jumperig, ik weet echter nog niet of dit nu een goede of minder goede ontwikkeling is.

avatar van sean leonard
Een nummer als you me dancing ben ik inderdaad nog niet tegengekomen, maar de eerste 2 nummers komen al aardig in de buurt. Ze hebben hun geluid best wel veranderd, maar het klinkt nog steeds even gek als op het eerste album. Heel erg leuk album, een stem volgt als ik hem nog wat beter beluisterd hebt.

avatar van UndahCovah
Het klinkt inderdaad redelijk als de vorige plaat. Toch vind ik dat er op deze plaat wast mist... later volgt meer...

slappe hap!

avatar van Montorsi
Deze Los Campesinos is minstens net zo slap als zijn voorganger van dit jaar. Bijzonder flauw, weer hetzelfde kunstje, en die nummers dreunen maar wat simpeltjes door. 2*, halfje minder nog dan de vorige omdat ze kennelijk ook niet bijleren.

avatar van UndahCovah
hetzelfde kunstje inderdaad, behalve dat het de vorige keer allemaal beter was. Helaas, dit album wordt het niet dit jaar

Ok hij is toch wel leuk

Valt na de eerste keren best tegen zeg. Te snel teveel willen? 2 identieke cd's binnen een jaar is wat teveel van het goede.

avatar van cornelius
Wat een geweldig album. Lijkt genoeg op hun vorige volledige album om tof te blijven, maar ook genoeg nieuws. Zoals al gezegd, er mist wel een grote hit als You! Me! Dancing! maar alsnog genoeg om heel heel vrolijk van te worden.

avatar van Jumperjack
Miserabilia en WAB, WAD zijn echte toppers. Vandaag de originele CD binnengekregen. Prachtige hoes en als bonus een leuke DVD. Volgende week feestje in de melkweg.

Poppekontje
Staat op de Luisterpaal zag ik. Heb het een paar keer geluisterd, en ik vind het niet slecht. Zeker ook geen topper, maar vrolijk word ik er wel van. Het mist echte hitjes als You! Me! Dancing! om een topper te zijn, maar aardig is het zeker.

avatar van Matthijs72
"Zullen we anders nog een 2e CD maken in 2008?"
"Is dat niet een beetje veel?"
"Who cares?"
"O ja, zit wat in"
"Had je nog zangles genomen?"
"Nee, jij?"
"Tuurlijk niet, 't gaat zo toch ook?"
"Yep, we compenseren wel een beetje met ons enthousiasme. Maakt het nog uit dat die 2e CD wat gemiddelder wordt dan de vorige, geen hits enzo?"
"Neuh, we maken nog steeds leuke muziek toch? En de grappige teksten rollen zo uit mijn pen, ik moet er zelf ook vaak om lachen"
"Zeker en wie weet wordt Ways To Make It Through The Wall of anders Miserabilia toch wel een hitje, als je 'm vaker luistert is ie toch wel erg lekker"
"klopt. We gaan er wel een vette hoes omheen doen hoor, tour-DVD'tje erbij, gedichtjes, tekeningen, buttons, enz."
"goed plan en dan voor 19€ verkopen"

grappig ben jij, dit is gewoon een uit de hand gelopen EP..

avatar van Matthijs72
Ja en een EP is een uit de hand gelopen single . Dus deze CD is eigenlijk een uit de hand gelopen single.

Dit is echt geen 5*-CD, maar als je 2 fijne albums in een jaar kan afleveren dan mag je van mij nog effe blijven. En om deze lyric moest ik gewoon echt hardop lachen:

I died on the cross...
trainer
getting in shape for you.
I failed at the first hurdle
you tell me I always do

Aanvankelijk vond ik hem nogal matig, maar hij groeit. Leuke teksten, schattige zang, en gezellige, poppy nummertjes. Niet enorm vernieuwend, maar toch een beetje apart.