Michel Legrand - Les Demoiselles de Rochefort (1967)

Alternatieve titel: The Young Girls of Rochefort

Frankrijk
Score
Label: Philips

1. Arrivee des Camionneurs (3:15)
  2. Chanson de Maxence (3:21)
  3. De Delphine a Lancien (2:55)
  4. Marins, Amis, Amants Ou Maris (3:40)
  5. Chanson de Simon (2:23)
  6. La Femme Coupee en Morceaux (2:18)
  7. La Chanson D'un Jour D'ete (3:16)
  8. Chanson des Jumelles (3:29)
  9. La Chanson D'Andy (2:08)
  10. Chanson de Solange (2:33)
  11. Chanson de Delphine (2:31)
  12. Nous Voyageons de Ville en Ville (2:44)
  13. Chanson D'Yvonne (1:43)
  14. Toujours - Jamais (3:10)
  15. Depart des Camionneurs (1:50)
avatar van Bobbejaantje
Wat een topmuziek van Michel Legrand - de man heeft zijn naam niet gestolen. Deze score bij de film van Jacques Demy is het gepaste equivalent van de visuele rijkdom van de film en brengt - zoals het een goede soundtrack betaamt - de film naar een hoger niveau. De muziek is afwisselend jazzy, intimistisch, uitbundig ... roept alle mogelijke menselijke emoties op. Eergisteren de film gezien en de muziek blijft - in alle complexe eenvoud - echt heel hard hangen. Terechte klassieker. Vreemd dat dit werk van Michel Legrand niet meer aandacht krijgt hier op MM, nochtans was hij een gerenommeerd componist die liefst drie Academy Awards in de wacht wist te slepen en is dit één van zijn bekendste werken.

neo
Ik waarder dit werk niet evenredig, maar überhaupt het noemen van enkele onbenullige prijzen draagt weinig bij aan het oeuvre van Legrand dat bestaat uit best een reeks fijne, soms briljante werken.

avatar van Bobbejaantje
Noem het onbenullige prijzen, maar de artiesten in kwestie staan toch maar graag in het rijtje. Voor mij zeker evenmin bepalend om iets al of niet te waarderen, zou wel gek zijn. Mijn punt is gewoon dat hij nu ook niet bepaald een anoniem artiest is, die hier niet bepaald veel aandacht krijgt, in tegenstelling tot andere gelauwerde rotzooi.