Calexico - Hot Rail (2000)

Roots / Rock
Label: Quarterstick

1. El Picador (3:14)
  2. Ballad of Cable Hogue (3:28)
  3. Ritual Road Map (1:15)
  4. Fade (7:45)
  5. Crystal Frontier (4:00)
  6. Untitled III (4:07)
  7. Sonic Wind (4:13)
  8. Muleta (3:33)
  9. Mid-Town (3:33)
  10. Service and Repair (4:02)
  11. Untitled II (2:37)
  12. Drenched (4:50)
  13. 16 Track Scratch (1:28)
  14. Tres Avisos (5:11)
  15. Hot Rail (3:58)
  16. Crystal Frontier [Acoustic] * (3:36)
  17. Crystal Frontier [Buscemi Instrumental Mix] * (6:37)
  18. Untitled III [Viral Style Swordsmen Mix] * (4:08)
  19. Crooked Road and the Briar * (4:40)
  20. Banderilla * (3:44)
  21. Dia de las Muertos * (9:10)
  22. Chach [Tasha Bundy Remix] * (6:03)
  23. Still Missing * (3:03)
  24. Triple T Truckstop * (5:53)
avatar van beruk
Mooie liedjes die helaas nergens echt ontsporen zoals dat bij 16 horsepower wel gebeurd. Maar ja dat ingetogene heeft ook wel wat. Erg filmische muziek en schitterend geproduceerd.

avatar van LeRoi
Prachtige, filmische (wel van de betere kwaliteitsfilm welteverstaan) muziek. Toen de plaat niet zo lang uit was ze gezien in Paradiso, viel toen toch behoorlijk tegen............thuis zet ik toch graag en met enige regelmaat op!

avatar van bertus99
Vooralsnog is dit mijn favoriete album van Calexico, al ontlopen ze elkaar niet veel

avatar van strandsmurf
Ik heb een versie zonder 'Crystal Frontier'. wel uit 2000. Weet iemand of dit bijzonder is?

avatar van BB King
The EU version of the album contains the additional track "Crystal Frontier" (Burns) between "Fade" and "Untitled III".

dan heb je dus een import versie lijkt me.

avatar van BenZet
Prima plaat met een western tintje. Ik verlies alleen snel mijn aandacht bij deze band, maar zo nu en dan niet slecht om naar te luisteren.

avatar van bertus99
Calexico is zo'n beetje de grondlegger van deze sobere semi akoestische stijl die inderdaad soms een beetje aan westernmuziek doet denken, maar in feite een cross over van Texaanse countyblues, mexicaanse mariachimuziek en new orleans jazz is. De mix is het beste tot zijn recht gekomen op Hot Rail vind ik. In feite waren het John Convertino met zijn karakteristieke felle drum op met name de snares en zanger Joey Burns, die in deze periode in feite Calexico vormden.
De uitbreiding van de band en het succes leidde later tot het gedeeltelijk loslaten van deze stijl ten faveure van meer pop en rock achtige nummers. Daarmee werd Calexico van eenb absolute cultband meer mainstream. Toch wel jammer als je het prachtig Hot Rail en voorganger Spoke na al die jaren weer eens terug hoort.

Sinds kort ben weer in het bezit van een draaitafel, en het eerste vinyl wat ik na 30 jaar vandaag heb aangeschaft is Hot Rail van Calexico. Gewoonweg klasse, kan niet anders uitbrengen.

avatar van EttaJamesBrown
Genieten met zand in m’n slippers.