High Places - High Places (2008)

Electronic / Pop
Label: Thrill Jockey

1. The Storm (2:50)
  2. You in Forty Years (1:33)
  3. The Tree with the Lights in It (2:44)
  4. Vision's the First... (3:40)
  5. Gold Coin (3:52)
  6. Papaya Year (1:42)
  7. Namer (4:03)
  8. Golden (2:04)
  9. A Field Guide (3:58)
  10. From Stardust to Sentience (3:34)
sxesven
De hoes zegt Boredoms, wat zegt de muziek?

avatar van Yak
Yak
De muziek zegt snoezig en aandoenlijk lo-fi electronicagefrutsel, compleet met onschuldige en onvaste meisjeszang. Ik vind het een erg leuk album, maar hun losse-restjes-verzamelaar 03/07 - 09/07 is eigenlijk nog leuker dan dit 'echte' debuut.

From Stardust to Sentience circuleerde al als weggevertje op een paar sites, en dat is zo'n mooi nummer dat ik op basis daarvan dacht dit album de eerste échte knaller van dit jaar zou gaan worden. Misschien dat een paar draaibeurten verder de paar nummers die me nu niet zoveel doen zich nog gaan openbaren. Maar voorlopig is High Places, na een geweldig optreden in het Paard (voorprogramma van Deerhunter), een 4,5* voor 03/07 - 09/07 en een 4* voor deze debuutplaat, wel mijn ontdekking van het jaar.

thejazzscène
Deze plaat wordt de lucht in geprezen in deze interessante recensie. Je kan er ook een nummer beluisteren. Speciaal effect met die hoge meisjeszang moet ik zeggen.

Zigstar
Ik hou er wel van. Zeer dromerig geheel dat ondanks het gebruik van een degelijk arsenaal aan effecten toch eerlijk en zuiver aandoet. 4

Dikkop
Speciale muziek die redelijk uniek is volgens mij.
Qua sfeer komt het nog het best overeen met Down There van Avey Tare.
Muzikaal zijn er ook wel enige overeenkomsten, maar dit is toch nog iets anders.
Ik heb ergens de term New Primitivism gelezen.
From Stardust to Sentience is een prachtig nummertje.
Jammer dat de andere nummers niet meer richting dat nummer gaan.