Silence Is Sexy - This Ain't Hollywood (2008)

Label: My First Sonny Weissmuller

1. Come Back to You (4:28)
  2. Night Out (4:47)
  3. 1984 (3:08)
  4. This Ain't Hollywood (3:53)
  5. On the Beach (4:41)
  6. You Are a Mirror (3:48)
  7. Where Were You (3:56)
  8. Talk (3:10)
  9. Spider (3:58)
  10. Closing Titles (3:02)
avatar van c'est Barry
Vanaf eind september gratis te downloaden van www.silenceissexy.nl, en te koop als mooie digi met 24 pagina booklet.

Een voorproefje, in de vorm van de titeltrack is te vinden op: http://www.everythingyoushouldknow.info/tah/mp3/This%20Ain%27t%20Hollywood.mp3

avatar van c'est Barry
Vanaf nu gratis te downloaden.

Voor een torrent via Mininova, zie hier: http://www.mininova.org/tor/1809685

Om de plaat direct te downloaden van de bandsite, klik hier: http://www.everythingyoushouldknow.info/Silence%20is%20Sexy%20-%20This%20Aint%20hollywood.zip

Om de cd eerst te beluisteren op Last.fm, klik hier: http://www.last.fm/music/Silence+Is+Sexy/This+Ain%27t+Hollywood?autostart

En om de cd te bestellen als digipack, ga hiernaartoe: http://www.silenceissexy.nl/website/shop.asp

Nou, dat gratis downloaden heb ik dan maar meteen even gedaan (o o o, wat ben ik toch 'n Nederlander), en het eerste nummer klinkt alvast zeker niet slecht. Als de rest van de nummers nou net zo goed zijn, dan zou dat helemaal mooi zijn, natuurlijk

avatar van Arrie
Wel erg mooie hoes, vind ik! Dat wekt meteen mijn interesse... dit ga ik eens proberen!

Laurora
Klinkt weer goed, net als hun debuut. Soms doet het mij wel iets te veel aan andere bandjes denken, maar dat vind ik nooit een probleem. Echt een keer luisteren allemaal, kleine moeite, het kost je niets (ja 10 sec download tijd).

Toch een stuk minder dan hun eerste album. Hier neigt het allemaal te veel naar REM. De zanger is ook niet echt stemvast, regelmatig tegen het valse aan.

Laurora
Dat valse heb ik nog niet echt gehoord, wel dat het naar andere bandjes neigt (REM weet ik niet, want daar ken ik bijna niets van).

Jammer: muziek zoals die al door honderden bandjes eerder is gemaakt, de liedjes lijken allemaal nogal veel op elkaar en zijn behoorlijk inwisselbaar en de stem van de zanger trek ik nogal moeilijk. Een behoorlijk middelmatig album, naar mijn mening: 2,5*

Trouwens, ligt het aan mij of staat dit album te 'hard'? Ik luisterde laatst On The Beach van Neil Young op mijn mp3-spelertje met het volume op 16, wat prima klonk, en daarna zette ik dit plaatje op, en moest ik het volume snel omlaag schroeven naar 13, waarna het nog steeds 'n stuk harder klonk dan OTB. Erg lekker luisteren is het in elk geval niet.

De oplossing hiervoor is natuurlijk alle cd's gewoon te kopen en ze bij het omzetten naar mp3 te normalizen op hetzelfde niveau. Verder zal je altijd verschil vinden qua geluidsniveau in de downloads. Ligt er maar net aan wat voor instellingen gebruikt zijn. Misschien is die Neil Young wel gewoon te zacht.

Toch jammer, gratis te downloaden en dan klagen dat het geluid "te hard" zou zijn.

Maar nu het album; ik heb er niet echt een WOW gevoel bij, maar het is wel een lekker plaatje. Nog even verder luisteren, maar vooralsnog een drietje.

Tja, het mag dan wel gratis zijn (waarvoor hulde, overigens), iets wat niet leuk is, dat blijft niet leuk. Maar goed, deze muziek doet me überhaupt niet erg veel.

avatar van Silver
het is een beetje. zo zo

avatar van TerryA
1,0
Silver schreef:
het is een beetje. zo zo

beetje zo zo? - heel erg zo zo!

erg jaren 90 geluiden met zanger die, erm niet zo goed kan zingen!

en de artwork (en ook de titel) van deze album is ook een beetje gejat of niet soms?

"This Ain`t Hollywood" ... geinspireerd door "This Is Hardcore" van Pulp?

kijk ook naar de artwork van Pulp`s album van de jaren 90 en vertel mij dat het toeval is?

Bij hun vorige album klonk de zang een stuk beter.

avatar van Chameleon Day
Vond het debut zeker niet slecht. De beoordelingen voor dit album zijn vooralsnog laag. Ken het album zelf nog niet, maar hier is toch een positieve recensie te lezen (hoewel dat natuurlijk niks zegt).

knakbol
Deze band laatst ontdekt bij het voorprogramma van Headphone in Amersfoort. Live optreden vond ik geweldig, cd valt me een beetje tegen. Vooral de eerste helft met de wat snellere nummers is goed, maar na This ain't Hollywood zakt het toch een beetje in. Jammer, want de band heeft zeker potentie. Hoor veel invloeden van Editors en Interpol, laat dat nou net het genre muziek zijn waar ik van hou..
Favorieten: Come back to you, 1984, Night out.

Ga deze jongens zeker in de gaten houden!

Hoesje is trouwens rete-mooi met mooie foto's en design.

avatar van Gizzmann
De band klinkt echt verrassend leuk, maar de plaat gaat na een tijdje toch wat vervelen. Een dikke 3* voor deze positieve verrassing.

Probeer hun eerste album Everything You Should Know eens.
Die is een stuk beter.

avatar van Gizzmann
Zal ik zeker eens doen, bedankt voor de tip

sisury
Voor commentaar, zie mijn reactie op hun eerste album