Sarah McLachlan - Closer (2008)

Alternatieve titels: The Best Of | Playlist

Canada
Label: Nettwerk

1. Vox (4:53)
  2. Steaming * (4:44)
  3. Ben's Song * (4:55)
  4. The Path of Thorns (Terms) (5:51)
  5. Into the Fire (3:31)
  6. Drawn to the Rhythm * (4:09)
  7. Mercy * (4:22)
  8. Possession (4:38)
  9. Hold On (4:10)
  10. Good Enough (5:03)
  11. Ice Cream * (2:44)
  12. Fumbling Towards Ecstasy * (4:50)
  13. Building a Mystery (4:08)
  14. Sweet Surrender (4:02)
  15. Adia (4:05)
  16. Angel (4:30)
  17. I Will Remember You [Live] (3:34)
  18. Fallen (3:48)
  19. Stupid (3:23)
  20. World on Fire (4:23)
  21. Push [Live] * (3:47)
  22. Don't Give Up on Us (3:37)
  23. U Want Me 2 (4:07)
  24. Hold On [Radio Remix] * (4:09)
  25. I Will Remember You * (4:52)
  26. World on Fire [Radio Remix] * (4:30)
  27. U Want Me 2 [Radio Remix] * (4:09)
  28. Delerium - Silence [Niels van Gogh Versus Thomas Gold Remix Radio Edit] * (4:09)

met Sarah McLachlan

avatar van Rinus
Mooi overzicht van deze Canadese vocaliste, die voor mij totaal onbekend was totdat ik dit album in bezit kreeg. Deze dame heeft een behoorlijk bereik in de toonregisters.
Mooie, soms tegendraadse nummers, mooie transperante produktie ook. Ik heb de 2CD uitvoering met 28 nummers in totaal.

avatar van matthijs
Het album begint met een van Sarah's eerste nummers, en ik hoor aan de drums dat het nog tot de jaren tachtig behoort. Niet aan haar stem. Die is in die 19 jaar nauwelijks veranderd.

Ik ben een fan sinds 1994, niet omdat ze albums van constant hoog nivo maakt, maar voor de pareltjes die er af en toe tussen zitten. Met die pareltjes is best een verzamelcd te vullen. Ik weet niet of de samensteller van deze compilatie dat beoogde, maar zoja, dan heeft hij vaak een andere smaak dan ik. En waarom de radiomix van Silence, terwijl de volledige 9 minuut versie een favoriet van veel mensen is die het oeuvre van Sarah verder niet kennen?

avatar van Shelter
De eerste nummers tot aan Hold on vind ik matig, wat erna komt is veel meer mijn ding.
Al moet ik zeggen dat Possession nog wel ok is. Vooral Vox is een standaard skip nummer voor mij. Good Enough, Sweet Surrender, Adia, Angel, I will Remember You, Stupid, World on Fire en U Want me 2 zijn geweldig.