Richard Sinclair's Caravan of Dreams - Caravan of Dreams (1991)

1 stem

Label: HTD

1. Going for a Song (4:41)
  2. Cruising (4:38)
  3. Only the Brave (1:12)
  4. Plan It Earth (7:11)
  5. Heather (5:16)
  6. Keep on Caring (7:59)
  7. Emily (5:54)
  8. Felafel Shuffle [Live at the Wilde Theatre, Bracknell, July 12th, 1991] (6:30)
  9. Halfway Between Heaven and Earth [LIve at the Wilde Theatre, Bracknell, July 12th, 1991] (8:30)
  10. Five Go Wilde [LIve at the Wilde Theatre, Bracknell, July 12th, 1991] (2:47)
  11. Flowered at Bracknell [LIve at the Wilde Theatre, Bracknell, July 12th, 1991] (1:38)
  12. Didn't Matter Anyway [LIve at the Wilde Theatre, Bracknell, July 12th, 1991] (5:34)
Mssr Renard
Ik vind het een teleurstellende plaat. Met een all-star line-up (Richard Sinclair, maar ook Andy Ward van Camel en blazer Jimmy Hastings) zou ik wat meer muzikaal vuurwerk verwachten.

In plaats daarvan hebben we hier korte luisterliedjes, met vervelende zanglijnen die niet pakken en zelfs irritant zijn. De bas staat ook te hard in de mix. Als dit een bootleg was geweest van lang verloren demo-opnamen, dan zou het nog wat zijn. Er waarschijnlijk is het ook als zodanig bedoeld. Maar ik beleef er geen plezier aan.

avatar van echoes
Allereerst hartelijk dank Mssr Renard voor het attenderen op de bandcamp site van Richard Sinclair. Daar ga ik eens flink doorheen neuzen.

Ik vind dit best een leuk album. Geen last van irritatie, maar gezellige en veelal vrolijk klinkende liedjes. Ik hoor wel liever R.S.V.P.

Mssr Renard
Ik ben echt wel gek op de stem van Richard. Vooral ten tijde van Caravan, Hatfield en Camel klinkt zijn stem erg warm en fijn. Maar hij lijkt hier wat aan kracht te hebben verloren en zijn manier van zingen neigt snel naar vals. Althans zo ervaar ik het bij deze plaat.