Herbie Hancock - Blow-up (1966)

Alternatieve titel: Blowup

Score
Label: CBS

1. Main Title - Blowup (1:36)
  2. Verushka Part 1 (2:43)
  3. Verushka Part 2 (2:11)
  4. The Naked Camera (3:24)
  5. Bring Down the Birds (1:50)
  6. Jane's Theme (5:02)
  7. The Yardbirds - Stroll On (2:45)
  8. The Thief (3:12)
  9. The Kiss (4:14)
  10. Curiosity (1:30)
  11. Thomas Studies Photos (1:13)
  12. The Bed (2:34)
  13. End Title - Blowup (0:51)
neo
Fantastisch debuut score van Hancock met een geweldig jazzy blues geluid, wat perfect het swingende Londen nog meer laat leven. Niet geheel toevallig was Antonio ook een groot jazz liefhebber en vroeg daarom Hancock voor de film.

avatar van misja82
Heerlijke soundtrack. Herbie speelt lekker funky op z'n orgeltje, iets wat inderdaad typisch bij het London in de jaren '60 past. Ik luister deze plaat altijd met veel plezier. Echter, ik heb hem op dit moment alleen op cd en daar staan een aantal meer nummers op die wat mij betreft echt niet mogen ontbreken, met name de Lovin' Spoonful nummers vind ik prachtig.
Hier te vinden: http://www.amazon.com/Blow-Up-Original-Motion-Picture-Soundtrack/dp/B0000033VF

Is dit misschien de LP versie?

Overigens ook prachtige cover (en geweldige film).

avatar van AOVV
De film heb ik (nog) niet gezien, maar dit is alleszins een coole jazzscore van Herbie Hancock, met medewerking van o.a. Freddie Hubbard en Jimmy Smith. Het swingt lekker weg, al zou de waardering mogelijk nog wat hoger kunnen uitvallen als de connectie met de film kan worden gelegd.

Voorlopig 3,5 sterren

avatar van T.O.
Heb de clip van de Yardbirds scène even erbij gezocht, die kan ik mij nog goed herinneren.