Mago is een Zweeds project van twee heren die naast Mago nog verschillende andere (donkerdere) projecten lopen hebben. Defintions ... is uitgebracht op het Duitse Ad Noiseam label, altijd goed voor interessante (al is het niet altijd even geslaagde) underground projecten. Een label waar heel wat boeiende dingen gebeuren op electronisch gebied dus, en zeker de moeite om wat tijd in te investeren moest je ze nog niet kennen.
De sounds van Mago is lastig te omschrijven. Er zit een stevige portie trip-hop in, maar ook industriële invloeden. Een soort donkere, lugubere versie van Mum, voor zover dat zinnig klinkt

. "Tumbling Down The Rabbit Hole" geeft perfect weer waar Mago voor staat. Duistere, donkere gelaagde melodiën, licht gedistorte samples en gezapige tempos. Heel opbeurende muziek is het niet, maar het is wel rustgevend. "Like Sand Slips Through My Fingers" voegt hierbij nog enkele zware vocals (samples) toe. Ook de distortion wordt in deze track wat opgedreven, wat dit echt tot een zeer duister geheel maakt. "Your Mind Blew Across The Grass In Ripples" is een mindere track, enkele prominente, vervelende samples maken dat het relaxerende hier niet aanwezig is, waardoor de hele appeal van dit project voor mij vervalt. "Enlaced By Ropes" is één van de hoogtepunten van het album. Stukje opbeurender, wat electronisch klinkendere melodiën, met nog steeds een laag goedgeplaatste distortion, en een stevige lengte, zodat het nummer ruim de tijd krijgt om je in te palmen.
"Spaceships And Piles Of Mud" is het nummer dat het beste bij trip-hop (als Tara King Th) in de buurt komt, wat vooral door de schattige vrouwelijke vocals komt, die het nummer toch wat opfleuren. Leuke melodie ook, en gewoon een heel leuk nummertje. "Thought There Was More To Come" begint met een zeer lange ambient-achtige instrumentale intro, die pas op twee minuten van het einde doorbroken wordt met weer een zeer lugubere stem. "Sing Me To Sleep" is een tweede hoogtepunt op de CD. Zweverige vocals deze keer, engelachtige melodie, maar toch steeds weer die wat donkere ondertoon. Het blijft een zeer unieke combinatie. Het album eindigt ook zeer mooi met "Infinite", een wat minimalistischere track, en prachtige uitbolplaat, die lekker escaleert naar het einde toe.
Al bij al een zeer goed album, alleen eentje die ik niet dikwijls opzet. Net iets te bedrukt om echt volledig aan m'n eisen te voldoen, maar verder wel een zeer goede CD van twee talentrijke mensen, die nergens echt inzakt. 4*, zeker de moeite om uit te proberen.
Ad Noiseam site :
Samples :