Oceana Company - For the Boatman (2008)

Label: SpaceJam

1. Landing (4:26)
  2. TrenchFever (4:20)
  3. Freedom of Mind (5:20)
  4. Imaginary Time (4:32)
  5. Silent (7:05)
  6. A Wayfarer's Travel (4:05)
  7. The Warning Light Stays On (6:58)
  8. Boatman (3:57)
  9. The Big Sky (11:17)
Gallow
Sterk stoner album, opvallend is ook de Mellotron die tegenwoordig amper te horen is in bands van nu.

avatar van robbizzel
Erg sterk album, zware maar toch melodieuze songs die barsten van de creativiteit. Uitschieter is Silent, kippenvel wanneer die zware riffs weer ingezet worden, unieke gitaarsound ook. Overigens heb ik ook nog nooit zo'n vet introductie nummer gehoord. Deze heren gaan het hopelijk nog ver schoppen want de potentie is er absoluut.

ps: soulseek gebruikers kunnen deze cd downloaden, mijn username is robbizzel.

avatar van jurado
Artiest van de week op Musicfrom waar deze cd te winnen is ...

avatar van jurado
Een mooie recensie in de laatste OOR!!

Kingsnake
Gaaf.
Bedankt voor de tip.
Ik ga er eens achter heen.

Kingsnake
Heb het ondertussen en luister het regelmatig.
Zeer phat!

avatar van wendyvortex
Geen slecht album dit, maar ergens mis ik een klein beetje het extra dat hem naar 4* zou kunnen tillen. Grappig (maar ook en beetje storend) de zanger klinkt bij vlagen een beetje als die zanger van LUL en Solbakken.
Sympathiek debuut, maar er mag nog iets meer buiten de lijntjes gekleurd worden.

avatar van jurado
Spam: Vanavond in de W2 Den Bosch samen met o.a het amerikaanse U.S Christmas!!! Komt dat zien!

avatar van Aghora
Ik ben benieuwd, nog nooit van gehoord maar ik ga ze vanavond zien op het bevrijdingsfestival in Wageningen. Wat ik nu op myspace hoor klinkt zeker niet slecht.

avatar van cornucopia
Niet slecht, soms klinkt het me iets te clean allemaal, maar ik denk dat het live beukt als een tiet! Dus maar 's kijken of ze nog in de buurt komen...