Sweet People - Summer Dream (1981)

Frankrijk
Wereld
Label: Polydor

1. Et les Oiseaux Chantaient (2:59)
  2. Heartstrings (4:25)
  3. Un Ete Avec Toi (4:06)
  4. Elodie (2:47)
  5. Lake Como (3:01)
  6. Santorin (4:02)
  7. Ballade Pour Tsi-Co Tsi-Co (1:55)
  8. Aria Pour une Voix (4:56)
  9. La Foret Enchantee (3:08)
  10. Barcarolle (4:53)
  11. Le Grande Large (3:49)
  12. Aria Pour Notre Amour (3:28)
  13. Perce (4:12)
  14. Nuits Blanche (3:29)
  15. A Wonderful Day (4:21)
avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
"Et les Oiseaux Chantaient (And the Birds Were Singing)" van Sweet People is misschien wel de enige new age-hit in Nederland die ooit de top 40 haalde (9 weken lang met een stipnotering op nummer 10) in 1980. De term new age was toen volgens mij nog niet eens uitgevonden.
Ik weet nog goed dat ik als kind het nummer vaak voorbij hoorde komen op de radio.
Het thema komt nog terug in diverse variaties op het album.

Overigens was het album Summer Dream in Nederland nog een bestseller ook.

Het leeuwendeel van het materiaal is me echter véél en véél te zoet en en het lijkt erg vaak of ik naar instrumentale versies van Franse chansons aan het luisteren ben. Wat niet zo gek is, aangezien het een Frans project betreft.

Niet echt aan mij besteedt verder...

avatar van spoiler
Ik ben werkzaam in de uitvaartelaarij. Je wil niet weten hoe vaak het eerste nummer nog steeds gespeeld wordt bij een uitvaart. Kan het niet meer horen.

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Da's toevallig. Ik ben net begonnen met een uitvaart-opleiding. Dan staat me nog wat te wachten !

avatar van spoiler
CorvisChristi schreef: