Fluke - Six Wheels on My Wagon (1993)

Electronic
Label: Circa

1. Groovy Feeling (7:12)
  2. Letters (6:42)
  3. Glidub (6:16)
  4. Electric Guitar (7:24)
  5. Top of the World (5:40)
  6. Slid (7:41)
  7. Slowmotion (5:11)
  8. Spacey (6:09)
  9. Astrosapiens (6:48)
  10. Oh Yeah (5:46)
  11. Eko (5:22)
  12. Life Support (6:28)
JonnieBrasco
Er wordt zoveel (mooie) muziek gemaakt op dit album dat het bijna teveel zou worden voor je zintuig, en toch kun je het in je map "relaxed" plaatsen.

Ik verbaasde me heel erg bij het toevoegen dat dit album al uit 1993 is. Ik had echt toch minstens 5 jaar nieuwer verwacht, dat geeft dus aan hoe vooruitstrevend deze cd was/is.

avatar van Jordy
Leuk hoor, voor fans van het oude Underworld werk een aanrader.

Zeer leuke cd ! Lekkere chill-out muziek, catchy, en inderdaad een beetje zoals Underworld (a la Dubnobass...?). Zo mogen meerdere cd's van mij klinken .

avatar van Mimo
Steeds meer waardering voor deze plaat. Puppy is nog altijd de beste, maar deze en Risotto strijden om de tweede plaats
Eerste 6 nummers zijn heerlijk, dan zakt het een beetje in, maar Oh Yeah, Eko en Life Support zijn daarna weer stuk voor stuk geweldig.

avatar van sluiswachter
Ik heb een editie waarbij als bonus-cd hun obscure, maar superieure eersteling 'the techno rose of blighty' zit, helaas staat die nog niet op de site, dus stemmen daarop gaat niet. Trouwens, door deze band heb ik in eerste instantie de boot van underworld gemist, 'oh het lijkt op fluke' dacht ik destijds en heb dubnobasswithmyheadman maar links laten liggen. Erg stom want underworld is wel twee gradaties beter dan fluke.

Pastichio Rocker
Dit lijkt in de verste verte niet op Underworld.

avatar van Arno
Pastichio Rocker schreef:
Dit lijkt in de verste verte niet op Underworld.

Ik hoor de gelijkenis wel, hoor. Vrij lang uitgesponnen, voortdenderende chillout-electronic. Underworld is ook het eerste wat bij mij opkomt tijdens het beluisteren van dit album.

Door de gemaakte vergelijking met Underworld heb ik dit een aantal jaar geleden eens geporbeerd. Ik weet nog goed dat mijn ervaring toen erg positief was. Toen gaf ik het album een dikke 4,5 a 4* dacht ik. Met de tijd ben ik deze muziek zowat vergeten. Maar eerder dit jaar nog eens opgezocht, en mijn ervaring was toch véél minder positief. Misschien klinkt het wat te gedateerd. Ongetwijfeld is mijn smaak ook veranderd, dus dat zal er ook mee te maken hebben. Tegenwoordig kom ik niet verder dan 2,5 tot net 3*

sluiswachter schreef:
Erg stom want underworld is wel twee gradaties beter dan fluke.

Al bij al toch positief dat je er uiteindelijk achtergekomen bent, niet?

avatar van RogerV
Gewelige cd dit. Een geluid dat met goed kan pakken. Progressive house met een sterke rockinvloed. Lekkere stuwende tracks znder al teveel nonsens maar met creactieve invulling.

Overigens is Slid door Sasha & DIgweed hierop geweldig bewerkt in een soort mix met een ander nummer uitgesmeerd over een drieluik. Meesterlijk gedaan.

Sasha & John Digweed - Renaissance (1994)

avatar van Mimo
Blijft toch jammer dat ze na Puppy niet meer een Fluke album hebben gemaakt.

Ik blijf hopen dat het er nog een keer van komt