Udo Lindenberg - Galaxo-Gang - Das Sind Die Herrn vom Andern Stern (1976)

West-Duitsland
Label: Telefunken

1. Rock 'N' Roller (3:40)
  2. Reggae Maggi (4:13)
  3. Nina (3:52)
  4. Wenn Ich 64 Bin (2:19)
  5. Ich Bin Rocker (4:41)
  6. Radio Song (3:40)
  7. Bodo Ballermann (3:14)
  8. Gene Galaxo (7:49)
  9. Mädchen (4:52)
  10. Lililiputaner (5:37)
avatar van SemdeJong
Een van de populairste zangers van Duitsland. Dit album is alweer 39 jaar oud. Toen was de speelduur nog lekker 45 minuten. Op zich klinkt het allemaal ok, nog niet echt gedateerd maar de teksten horen echt thuis in het Duitsland van toen.

Kortom is het muziek waar je vandaag de dag nog steeds plezier aan beleeft.

avatar van jorro
In tegenstelling tot wat in het bericht hierboven staat vind ik dit album wel degelijk gedateerd. Het doet me sterk herinneren aan de jaren dat ik met mijn ouders op vakantie ging naar Karinthië waar ook veel Duitsers hun vakantie doorbrachten. Udo was mateloos populair toen.
Aan mij is dit niet besteed. Ook al staat het album in de jaarlijst 1976 van Oor (42e), van mij 2,5*

Hendrik68
jorro schreef:
Udo was mateloos populair toen
'Ik kan je melden dat Udo nog stééds mateloos populair is. Stadions verkopen probleemloos uit.

Is trouwens alweer een poos geleden dat ik dit album gehoord heb. Maar ik vond de notering in de Oor top zoveel best terecht. Dit is nog voor het synth tijdperk waar je helemaal vanuit Duitsland begin jaren 80 mee doodgegooid werd. Tekstueel is Lindenbergh altijd interessant ook al niet meer altijd van deze tijd, maar dat is ook niet zo gek natuurlijk. Ja is de sound gedateerd? Ja wel een beetje natuurlijk. Die drumsound (vooral op Radio Sound) is zonneklaar 1976, maar verder valt het wel mee.

Maar toch wel grappig dat hij in 1976 de cover van When I'm 64 zingt en dan 2010 noemt als jaar waarin hij 64 zou worden. Is overmorgen ook gewoon al 10 jaar geleden.....