Jibbarish - Maggot Brain (2007)

geen stemmen

4. Are You Ready (3:44)
  5. Same Ol' Shit (4:02)
  6. Bring It (5:24)
  7. Fuck That Shit (3:24)
  8. Keep It Rolling (2:57)
  9. Knock 'Em Out (3:49)
  10. Warface (4:34)
  11. Space Circus (3:06)
  12. Maggot Brain (3:34)
  13. Gimme the Mic (8:05)
  14. The Third Eye (3:50)
  15. Def Sentences (3:06)
  16. Heavyweight MC (3:01)
  17. Scorpion Tales (3:45)
  18. Illuminous Wordplay (3:34)
  19. Wildstyle (3:09)
  20. Seven Deadly Sins (3:15)
lambf
Beetje jammer van het intro. Lekker cliché met dat duivels gelach, en de raps zijn hier verreweg het zwakst. Gelukkig maar dat de rest van het album redelijk sterk is, want Jibbarish kan zeker goed rappen. Het grootste struikelblok bij hem is zijn stem, die is wat hoog en schel, waardoor het nogal irritant kan overkomen en kan na een tijdje nogal vermoeiend worden. Ik had dan ook wat luisterbeurten nodig voordat ik hem echt begon te waarderen. Verder is zijn uitspraak soms, je hoort dat hij af en toe moeite heeft om niet te snel gaan rappen, zeker in het eerste nummer valt dat nogal op. Dat hij het erg snel kan, daar bestaat geen twijfel over - Luister maar eens naar het nummer Def Sentences - . Vocaal niet overal even interessant, maar er zijn nummers die duidelijk aan spanning winnen door de stem van Jibbarish. De productie is op de meeste nummers goed, maar wel sober, waardoor de nummers af en toe een beetje saai worden. De beats zijn erg lekker - van die organische, harde productie's - maar zijn helaas te zacht afgemixed in de meeste nummers, wat toch wel een groot nadeel is. De nummers zijn over het algemeen donker en de teksten zijn hier en daar redelijk hard.

avatar van JLjuju
Staan een aantal zeer dope nummers op
Thanks Lambf