Bola - Shapes (2000)

Electronic
Label: Skam

1. Fonk (Flower) * (6:09)
  2. Square (5:59)
  3. Octagon (5:19)
  4. Trapezoid (6:09)
  5. Ellipse / Forcasa 2.2 (Oval) (5:50)
  6. Pentagon (5:02)
  7. Triangle (5:40)
  8. Cobalt (Scope) * (6:21)
  9. Squib (Nuclear) * (10:17)
Tussendoortje (oorspronkelijk uitgekomen op 3 12"'es geloof ik) dat aan Fyuti voorafging. Shapes klinkt wat minder dramatisch dan die plaat, maar is desalniettemin erg mooi. Het 'harde' Rectangle is het hoogtepunt.

avatar van Onderhond
Klinkt wat leeg en goedkoop soms, zeker zo'n Octagon. Vond Soup toch wat sterker dan. Deze 3*

avatar van eviljoke
is nu uit op cd, zie www.boomkat.com

avatar van bas
bas
ja, en ineens ligt ie in de platenzaak. Bola spreekt dan gelijk weer aan, want aan z'n drie volle albums beleef ik veel plezier. Shapes is dan toch wat gedateerder, ruwer en wat meer 'gestamp'. Heeft niet de Bola-magie die de albums wel hebben. Leuk voor de verzamelaar, maar zeker niet 't beste van de bola-man. middelmatig. 3*

avatar van Dopa
"Shapes" komt mij enigszins 'licht' over... Zeker niet slecht, maar ik bemerk weinig ruimte in deze muziek.

Op zich een logische keuze van Bola om het album te laten beginnen met "Ellipse". Dat nummer roept, wat mij betreft, veel nieuwsgierigheid op, alsof de luisteraar heel wat te wachten staat.
Maar aan die snel bewerkstelligde verwachting wordt maar gedeeltelijk voldaan, vind ik.

Al met al best een gedurfd album, geen toevoegingen van overbodige versieringen of teerhartig sentiment. Een rundimentaire mix van beats en koude lagen. Bij andere albums van deze artiest had ik meteen zoiets van: dit is heel erg goed. Die gedachte ontging me, vooralsnog, bij het voor het eerst beluisteren van dit werk. Wellicht moet ik het de komende winter nogmaals beluisteren. Deze ietwat bevroren muziek past daar wel bij.

avatar van Dopa
Uhm.. rudimentaire mix, zeg maar...