The Hangouts - Blow the Dust Off (2007)

1 stem

Rock / Blues
Label: Flevo Druk Harlingen

1. Blow the Dust Off1 (2:52)
  2. Troubles (3:37)
  3. So Hard to Find (3:12)
  4. Breakin' Up (3:40)
  5. The Train I'm On (5:11)
  6. Wasting Time (2:59)
  7. She's So Different (4:11)
  8. Easy Does It (3:09)
  9. She Moved Away (4:47)
  10. Should Have Told You (3:06)
  11. Prove Me Wrong (5:13)
avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
The Hangouts is een bandje uit Leeuwarden en omstreken die al een tijdje muziek maken als ik hun http://www.hangouts.nl moet geloven.

De plaat die ze in 2007 hebben uitgebracht is zeker een aardig plaatje. De melodiën zijn lekker, niet briljant of wat dan ook, maar gewoon lekker. Tekstueel is het ook allemaal wel dik in orde. Gewoon allemaal in orde dus.

Eén ding stuit mij echter wel altijd een beetje op de borst bij het beluisteren van deze plaat en dat is het feit dat het teveel lijkt op de Stones af en toe. Nou is daar niks mis mee als je fan bent van de Stones (bestaan die mensen überhaupt??), maar daardoor is het voor mij al iets minder weggelegt. Ook het live performance van de zanger van de band doet denken aan een gelikte Mick Jagger imitatie.

Maar niet genoeg gal gespuid daarover. De plaat die ze gemaakt hebben is een prima plaat. Een klassieker zal het alleen zeker niet worden.

3.0*