Felix da Housecat - Excursions (2002)

Dance
Label: Obsessive

1. Ladytron - He Took Her to a Movie (2:52)
  2. We In Music - Now That Love Has Gone [From Loneliness to Hapiness Mix by les Rythmes Digitales] (4:27)
  3. Daniel Diamond - Champu (2:38)
  4. Toktok vs. Soffy O. - Missy Queen's Gonna Die [Original Mix] (2:59)
  5. Northern Lite - Treat Me Better (3:16)
  6. Dot Allison - Substance [Felix da Housecat Mix] (4:58)
  7. Bolz Bolz - Take a Walk [Neo-Romantic Dima Remix] (3:34)
  8. Felix da Housecat - Silver Screen Shower Scene [Phunk Remix] (3:33)

met Miss Kittin

9. Kiki - Gas 126 (3:52)
  10. User 010 - Dirty Breaks Federation (3:29)
  11. Tim Taylor en Thor 54 - Over the Hill [Original Mix] (3:09)
  12. Jeff Mills - Ticket to Thrillville (4:10)
  13. Miss Kittin & The Hacker - Flexability (5:44)
  14. Aphrohead - Thee Underground Made Me Do It (3:39)
  15. Felix da Housecat - What Does It Feel Like? [Royksopp Return to the Sun Remix] (5:08)

met Melistar en Miss Kittin

16. Zoot Woman - It's Automatic [Paper Faces Remix] (3:50)
  17. Ladytron - Playgirl [Felix da Housecat Glitz Clubhead Mix] (4:42)
  18. Archigram - In Flight [Raw Club Mix] (6:48)
Voor mij is dit één van de albums waar een jaar of 5, 6 geleden mijn liefde voor dancemuziek opnieuw werd aangewakkerd.

De eerste helft van dit mixalbum was echt helemaal mijn ding, met veel fijne electro en sowieso veel nummers van producers die ik later nog veel meer ging waarderen dan Felix zelf (Stuart Price, Dima/Vitalic, Kiki). Een mooie warme melancholische mix.

Na het nummer van Kiki vind ik het wel wat minder worden, al zijn sommige nummers nog wel erg fijn (bv. Jeff Mills, Zoot Woman en Ladytron). Al met al een wat steviger en saaier stuk dan de 'a-kant'.

Volgens mij is het eerste deel ook los verschenen, dus het is niet zo'n gek om die scheiding te maken. Al met al toch wel een van de hoogtepunten van Felix's oeuvre. Ik ben toch bang dat zijn carrière er voor mij na zijn erbarmelijk slechte laatste album wel een beetje opzit.