Eddie Cochran - The Very Best Of (1975)

Label: United Artists

1. C'mon Everybody (1:57)
  2. Three Steps to Heaven (2:24)
  3. Weekend (1:53)
  4. Skinny Jim (2:13)
  5. Completely Sweet (2:34)
  6. Milk Cow Blues (3:11)
  7. Cut Across Shorty (1:50)
  8. Hallelujah, I Love Her So (2:20)
  9. Somethin' Else (2:05)
  10. Blue Suede Shoes (1:51)
  11. Eddie's Blues [Instrumental] (3:59)
  12. Sittin' in the Balcony (1:59)
  13. Summertime Blues (2:00)
  14. Twenty Flight Rock (1:45)
  15. Three Stars (3:42)
  16. Cherished Memories (1:57)
avatar van Lennonlover
Véél te vroeg gestorven! Gelukkig overleefde Gene Vincent de crash wél!

EVANSHEWSON
Lennonlover schreef:
Véél te vroeg gestorven! Gelukkig overleefde Gene Vincent de crash wél!

Inderdaad !

Eddie Cochran stond samen met Chuck Berry, Elvis Presley, Little Richard, Bill Haley, Buddy Holly, Jerry Lee Lewis en nog een handvol vroege artiesten aan de WIEG VAN DE ROCK 'N ROLL en verdient daarom voor eeuwig en drie dagen respect !
Prima verzamelaar waarmee je zowat alle voornaamste songs hebt van deze rockpionier !
***** Maximale score !

avatar van musicfriek
De power die het nummer C'Mon Everybody bevat is zo mooi. Nummer is echt niet kapot te krijgen. Logisch dat het nummer in jaren 80 ook gebruikt werd voor Levi's commercial. Ik heb een soortgelijke verzamelaar als deze, maar ook Three Steps to Heaven en Summertime Blues zijn tijdloze classics.

Had ik hier vandeweek geen berichtje geplaatst??????

avatar van musicfriek
ettettummu schreef:
Had ik hier vandeweek geen berichtje geplaatst??????

Nee, maar wel bij een andere rock 'n roll legende, weet even niet meer welke..

musicfriek schreef:

Nee, maar wel bij een andere rock 'n roll legende, weet even niet meer welke..
o ja, nu je het zegt.
Chuck Berry

Harald
tijdlose songs

avatar van George
Het blijft wrang om te beseffen dat zijn Three Steps In Heaven juist op het tijdstip van de crash op nr. 1 stond .....

avatar van Lennonlover
the day music died... oh neen dat was bij de dood van buddy holly

gelukkig overleefde gene vincent het auto-ongeluk wél!

avatar van Droombolus
Sjips, de beste Eddie C. verzamelaar is natuurlijk Legendary Masters en dan wel de 2LP want op de CD hebben ze weer nummers weg gelaten, de sukkels.

Deze verzameling is net zo goed of net zo slecht als elke andere want er mist gewoon te veel ! Eddie C. is voor mij net zo belangrijk als Buddy Holly en daarom toch maar volle bak hoewel het wachten natuurlijk nog steeds is op een box die al zijn opnames verzameld, eerder zal ik niet rustig slapen .............. ( snik )

Father McKenzie
Sommige artiesten meet je af aan de kwaliteit van hun oeuvre, hoe klein dat oeuvre verder ook is. Deze man kréég gewoon de kans niet om nadien nog slappe albums uit te brengen, het noodlot besliste er anders over.
maar als je dit handvol pure klassiekers hoort, wéét je dat hij in Hotel de Hemel met Presley, Morrison, Lennon, Buddy Holly, Hendrix en nog wat maten regelmatig flink uit de bol gaat!

Tijdloze rockers, hier dringt zich gewoon een maximale score op, dit is muziek voor de eeuwigheid, toch?