Caetano Veloso - Noites Do Norte (2000)

Brazilië
Label: Universal

1. Zera a Reza (5:08)
  2. Noites Do Norte (2:46)
  3. 13 Do Maio (3:36)
  4. Zumbi (4:56)
  5. Rock'n'raul (5:16)
  6. Michelangelo Antonioni (3:44)
  7. Cantiga de Boi (4:47)
  8. Cobra Coral (4:15)
  9. Ia (3:52)
  10. Meu Rio (4:32)
  11. Sou Seu Sabiá (4:43)
  12. Tempestades Solares (3:03)
avatar van Kronos
Caetano Veloso wordt wel eens de Braziliaanse Bob Dylan genoemd. De teksten zijn poëzie, de muziek is uniek. Onmisbaar spul voor de liefhebbers van warmbloedig eclectische muziekjes..

avatar van LeRoi
Kronos schreef:
....Caetano Veloso wordt wel eens de Braziliaanse Bob Dylan genoemd......de teksten zijn poëzie, de muziek is uniek......onmisbaar spul voor de liefhebbers van warmbloedig eclectische muziekjes.....

Al-le-maal WAAR! Een waardige vertolker van de 'Brazil Spiritu' en 1 van de Grootste, levende, Brazilianen..

Nog 2 daagjes en dan ga ik hem voor het eerst 'in levende lijve' zien: vrijdagnacht op NSJ in Rotterdam!

N.b. Ken deze plaat niet: heb alleen de live-plaat 'Prenda Minha' uit 1998 en tja die is 'meer dan de moeite waard' !

avatar van Culture VBJ
Veloso heeft veel meer, heeeel veel meer albums gemaakt dan die hier op Musicmeter worden genoemd. Zoals de fantastische live dubbelaar dat van dit album is uitgebracht. Noites De Norte Ao Vivo. Ook op een geweldige DVD te bewonderen...!