Jerry Lee Lewis - In Loving Memories (1971)

Alternatieve titel: The Jerry Lee Lewis Gospel Album

9. I Know That Jesus Will Be There
  10. Too Much to Gain to Lose
  11. If We Never Meet Again / I'll Meet You in the Morning
avatar van AOVV
Fijn, ingetogen album van Jerry Lee Lewis, waarin de beste man zijn liefde voor gospel toont. Zijn stem gaat goed samen met de backing vocals (van o.a. The Jordanaires), en het sfeertje dat wordt opgeroepen, is niet dat van een kerk in extase; eerder een knus haardvuur waar opa op de schommelstoel onder een dekentje zit, met een boek van John Steinbeck op de schoot.

Hoewel de liedjes nergens wereldschokkend zijn, en ik niet gelovig ben, kan ik hier wel van genieten. Jerry Lee Lewis kreeg vaak trouwens felle kritiek om zijn levensstijl en voorliefde voor rock 'n roll, toch The Devil's music genoemd. Als tegengewicht bestaat dan weer de anekdote dat Lewis vroeg in zijn carrière eens een aanvaring had met Sam Phillips, tijdens de opnames van Great Balls of Fire; Lewis kon zich niet in de tekst vinden.

3,5 sterren

avatar van nlkink
AOVV schreef:

Lewis kon zich niet in de tekst vinden

I'm going straight to hell for this song!
of iets van die strekking heb hem ik ooit eens horen zeggen op een album met sessiemateriaal.

Mooi dat al die interessante albums van Jerry Lee Lewis uit zijn country en gospelperiode eindelijk eens worden besproken!