DJ Khaled - We Global (2008)

Label: We the Best

1. Standing on the Mountain Top (2:35)

met Ace Hood en Pooh Bear

2. Go Hard (4:32)

met Kanye West en T-Pain

3. Out Here Grindin' (3:57)

met Akon, Rick Ross, Lil' Boosie en Trick Daddy

met Fat Joe, Ray J en Trey Songz

8. She's Fine (3:21)

met Busta Rhymes, Missy Elliott en Sean Paul

9. Final Warning (4:16)

met Rock City, Bun B, Blood Raw, Ace Hood, Brisco, Bali, Shawty Lo en Lil' Scrappy

10. Fuck the Other Side (3:43)

met Dunk Ryders en Trick Daddy

15. I'm the Shit *

met Ball Greezy, Brisco en Ace Hood

16. Vibing [Remix] *

met Piccalo en Ace Hood

17. What You Gonna Do to Me * (3:33)

met Fat Joe en K.A.R.

Ben het album nu aan het luisteren en moet zeggen dat het me niet tegenvalt. Ik vind het wel raar dat het album van DJ khaled is.

Edit: klopt die tracklist eigelijk wel? Ik heb het album al en ik heb een hele andere tracklist.

KingJames88
Klopt, er is een nieuwe tracklist onderweg.

avatar van j.b.b.l
Ow man wat heb ik gelachen zeg toen ik Foolish remix hoorde.

what you doin lo?
im jus laughin
how you laughin?
like ha ha ha

En dat allemaal in een verse.
Nog nooit zo een zwakke rapper met een recorddeal gehoord(Shawty Lo).

avatar van De_Repper
dit album vond ik maar niets
stond zelfs geen degelijke clubshit naar mijn mening

avatar van Rhythm & Poetry
0,5
Nou die track met Nas zou wel een goede zijn voor in de club (vrees ik). Ben nu overigens begonnen aan dit album .

avatar van Game
En daar is DJ Khaled weer! Hij produceert weer geen reet op dit album en schreeuwt weer alleen 'WE THE BEST!!' en soms wat gelul tussendoor maar heeft toch weer een flink pak hulptroepen ingeschakeld.

Ook geweldig grappg hoe de man in zijn videoclipjes mee 'stoer' staat te doen haha.

Bijna geen een nummer is iets aan. Alleen de track van The Game (heerlijke productie en flow) en Nas (refrein is leuk) zijn goed te beluisteren.

Ook lollig is de intro, waarin DJ Khaled ook rapt... Ook als hij weer iets zegt van 'I do this for the streets' of 'This is for the hood' lig ik kapot.

avatar van Rhythm & Poetry
0,5
Sommige albums hoef je maar een keer te beluisteren en kun je toch een punt geven wat bij het album past. We Global is zo'n geval. De voornaamste reden is dat het zo'n constant album is (misschien wel het meest constant van alle 2008 albums). Helaas voor mij heb ik dit als constant slecht ervaren. En niet zomaar een beetje slecht, nee belabberd slecht. Sterker nog ik luister nog liever naar iemand met darmklachten die op de toilet zit dan naar de beats en raps op dit album. Maar de grootste kwelling, eentje waarvan de luisteraar waarschijnlijk zelfmoord neigingen krijgt is de stem waarmee Khaled af en toe wat lukraak schreeuwt. Ik ben dan ook blij dat mijn versie 12 tracks lang is ipv 15.

De gastartiesten zijn met zorg uitgekozen en behoren voor mij nu tot de grootste mafkezen der samenleving (mijn excuses Nas, The Game & Busta Rhymes). Maar als je enige vorm van zelfrespect hebt dan ga je geen verse afleveren op een album van een idioot die slechts kan schreeuwen de beste te zijn en nog enkele andere oninteressante weetjes weet te melden. Go Hard is een ideaal voorbeeld van een kwelling aan de oren en ik vrees dat alle muzikaliteit die Kanye West gehad heeft uit zijn lijf is geperst. Nas mag dan weer rappen op een beat die voor geen meter klinkt, hij weet zelf maar net boven het niveau van de beat uit te komen. Sean Paul mag niet ontbreken aan het feest, ik had al een tijdje niks meer van hem gehoord (gelukkig voor mij) maar hier mag hij zijn stem weer tentoon stellen.

Khaled heeft talent voor het maken van slechte muziek. Ik heb nog niet het talent albums te beoordelen met 0,5* maar doe hier toch een poging.

Het is allemaal niet erg goed maar toch wel vermakelijk. Voorlopig geef ik een 2,5* maar dat kan ook zo weer zakken.

tuktak
haha njah zo slecht is het ook weer niet. sommige producties zijn wel wat over the top, en flink wat zinloos gelul afentoe, maar er staan ook wel een aantal dikke dansvloertracks op. she's fine bv.

avatar van j.b.b.l
I'm On vind ik het enige lichtpuntje op dit album,verder is het echt heel slecht,producties stellen niet zoveel voor,laten we niet over de rappers beginnen en Khaled zelf is zwaar aan het irriteren.

ook al gaan de teksten helemaal nergens over sommige songs vind ik best lekker klinken zoals: Red Light, Go Ahead en I'm On

voor de rest vind ik het matig

avatar van No Surrender
Hij produceerd niet op dit album, en rapt niet op nummers... wat is zijn bijdrage aan dit album?

avatar van 'State Of Mind'
Dit is gewoon rotzooi. Bij die vorige zaten nog wel wat leuke trackies zoals;
-brown paper bag
-i'm so hood
-i'm from the ghetto
-the originators

Maar dat zie je hier helaas niet in terug.

Die DJ Khaled is gewoon zwaar iritand en ik snap niet waarom ie heletijd NIGGA zegt.

EN WHY THE FUCK STAAT DIT ALBUM OP DJ KHALED'S NAAM!
De gozer heeft 1 trackie geproduced! 't enige wat ie voor de rest doet is iritand overal doorheen schreeuwen.

Rene1979
Rhythm & Poetry, je haalt de woorden uit me mond! Op de vorige albums stonden altijd wel 1 of 2 leuke nummers.. Maar door dat hoogst irritante geschreeuw van die mafkees khaled...heb ik er nooit lang naar kunnen luisteren,.....

Mijn eerste 0.5 stem helaas kan ik geen 0 stemmen

Maxmus
Kan soms niet begrijpen hoe mensen naar deze muziek kunnen luisteren.

avatar van Game
Volgens mij doen er altijd zoveel artiesten mee op Khaled's albums omdat hij de touwtjes in handen heeft bij veel radiostations in Miami. Die samenwerkingen leveren de gastartiesten daar blijkbaar veel radioplay op...

zeer slecht album zijn vorige albums zaten nog een paar goeie tracks bij maar deze is egt slecht een track met een beetje kwaliteit is i'm on

NAT
Ik vind alleen nas hard komen. Ik heb me altijd afgevraagd van Khaled nou is ,rapper,dj,producer?

avatar van MJ_DA_MAN
Het is iig een genie, gezien hij een album op zijn naam kan krijgen waaraan hij amper heeft meegewerkt.

avatar van SvV
SvV
Toch wel apart geval dit album. Khaled heeft er amper wat aan gedaan maar toch vind ik het een lekkere verzameling nummers. Out Here Grindin' is echt gruwelijk.

3,5*, niet voor Khaled, maar voor deze verzameling tracks. Vind dat er geen zwakke track tussen zit. Allemaal lekker voor in de auto enzo.

SvV schreef:

avatar van SvV
SvV
Rene1979 schreef:

Ach ja, ieder zijn smaak he

Rene1979 schreef:

Verklaarbaar als ik naar jou top 10 kijk

Altijd grappig om zo'n reactie te lezen. Het is zijn smaak. In ieder geval checkt hij geen albums waarvan hij al weet dat ze geen voldoende gaan scoren.

SvV schreef:

Ach ja, ieder zijn smaak he

Absoluut

avatar van jordidj1
dit albumis een beetje half half, maar de gastoptredens redden et voor mij.

X-man
Game schreef:

Helemaal mee eens. Alleen verander ik grappig graag in irritant. De reactie van Rene1979 voegt totaal niks toe namelijk. Het is puur provoceren.

Ontopic: het is niet top, maar zo slecht als sommigen beweren is het ook niet. Als je het gewoon als verzamelalbum luistert, is het opzich nog wel ok. Khaled's geschreeuw is een groot minpunt, net als zijn betrokkenheid bij dit album. Daarnaast staan er een hoop ongetalenteerde artiesten op en is het (op sommige tracks na) ongeinspireerd en eentonig. Maar een 0,5 of 1 vind ik het dan ook weer niet...

tuktak
dat kan je ook gewoon privé doen en deze pagina gewoon gebruiken om een mening over deze plaat te ventileren. bij de hiphopplaten is het één grote slowchat tegenwoordig, wat zeker afbreuk doet aan de site. erg jammer.

Over het wijzen van users op 'goede hiphop'

tuktak schreef:

Inderdaad. Een hele off topic discussie verwijderd. Wordt wel een beetje vermoeiend om elke keer dezelfde rits reacties voorbij te zien komen als iemand eens iets positief zegt over een album dat door de 'serieuze' hiphop-liefhebbers niet gewaardeerd wordt.

Nu weer over de muziek aub!

avatar van jordidj1
ik heb dit geluisterd, en ik wil wel wat vertellen, maaar Rhytm & Poetry heeft dat al verteld.

hartelijk bedankt;)

avatar van JLjuju
WE GLOBAL!!!!!!

Harco weet.

avatar van p-azz
dj khaled moet het blijkbaar wel een beetje hebben van de featurings, ik vind hem zowieso al irritant als ie weer eens door al die nummers van artiesten heen loopt te schreeuwen.

baronpils
Dj Khaled is echt irritant met dat gekrijs. Hier staat geen 1 lekker nummer op. Klasse!