Evol Intent - Era of Diversion (2008)

Electronic
Label: System

1. The Foreword (2:32)

met J. Messinian

2. Era of Diversion (4:18)
  3. The Curtain Falls (4:39)

met The Sound of Animals Fighting

4. South London (3:18)
  5. Death, Lies & Videotape (3:23)

met Cypher Linguistics

6. Odd Number (4:39)

met Ewun en Vicious Circle

7. Awkward Rhythm of the Dance (1:29)
  8. 8-Bit Bitch [Spor Remix] (4:09)

met Ewun

9. I'm Happy Your Grave Is Next to Mine (5:50)
  10. 5:30 PM (2:44)
  11. Reality Check (3:51)

met Ewun

12. Smoke & Mirrors (4:01)

met Aaron Bedard

13. Mutiny (4:05)
  14. Double Glock (1:04)
  15. Dead on Arrival (4:01)
  16. Gunpowder Plot (3:02)
  17. Middle of the Night (5:16)
  18. The Oscine's Lament (4:15)
  19. Maybe We'll Dance Tomorrow (4:21)
avatar van BZN
BZN
knetter hard beuken dit!!!

Wat hangt er toch een lekker sfeertje rond Era of Diversion. Evol Intent wekte mijn interesse na een prachtige remix van Stratus' 'You Must Follow', waarbij ze een dromerige sfeer met een ontzettend lekkere drum 'n' bass sfeer wisten te combineren. Enerzijds een ontzettend rustige kant met nummers als Maybe We'll Dance Tomorrow en Era of Diversion, anderzijds een kant waarbij het inderdaad 'knetter hard beuken' is, alhoewel je daarmee het album ook wat tekort doet. Het is geen platte beukplaat, het is amper dansbaar. Niet elk nummer is interessant of goed, ik kan helemaal niets met rotzooi als The Oscine's Lament, irritante deuntjes gecombineerd met tempoversnellingen die totaal niet lekker in het gehoor liggen. Toch is de eerste kennismaking met Evol Intent wel een goede geweest, ik ben benieuwd naar meer.

avatar van nuf
nuf
Knetterhard beuken schiet inderdaad tekort. Dit is een plaat voor electronicliefhebbers die houden van variatie en tempoverschillen in nummers kunnen waarderen. Over het algemeen veel breakbeats maar nauwelijks sprake van standaard drum 'n bass nummers. Ik ben sowieso fan van o.a. breakcore en onsamenhangende muziek, dus het moet je ding wel zijn.
De nummers hebben wmb niet al te veel replaywaarde, het is niet de voorspelbaarheid die dit maakt maar ik heb het gevoel na een tijdje 'het wel gehoor te hebben'.