Maria Mena - White Turns Blue (2004)

Noorwegen
Label: Columbia

1. You're the Only One (2:44)
  2. Fragile (Free) (4:00)
  3. Just a Little Bit (3:57)
  4. Blame It on Me (3:41)
  5. My Lullaby (2:58)
  6. Take You with Me (3:00)
  7. What's Another Day (2:57)
  8. Lose Control (2:41)
  9. Shadow (3:41)
  10. Your Glasses (4:03)
  11. Sorry (2:53)
  12. A Few Small Bruises (3:55)
avatar van T.O.
Ik gruwel echt van haar single.

avatar van Jordy
Ik niet. Heel aardig albumpje met een paar uitschieters (Only One, Lose Control, Your Glasses). Leuke, aparte stem. Hier en daar erg aardige teksten. Wel allemaal wat te gladjes geproduceerd naar mijn smaak, en volgens mij heeft het allemaal een houdbaarheid van een week.

Hele saaie eentonige muziek. Youre the only one is nog wel aan te horen maar de rest is zo ongelofelijk saai dat je moet oppassen om niet in slaap te vallen. 1,5 ster

Inderdaad geen goede plaat. 'What's Another Day' vind ik wel erg mooi

avatar van Eddie
Mijn vriendin vind dit geweldig, en ach ik ken zelf ook wel slechtere muziek. Haar stem lijkt een beetje op Didi vind ik altijd. 2.5* (lekker in het midden, niet goed niet slecht.)

Geen onaardig album vooral de nummers Fragile en Blame it on Me zijn de uitschieters vind ik!! nu een album met alleen maar zulke nummers en ik ga het kopen!

Electro_
Just a Little Bit vind ik anders ook best leuk.

Electro_
Ze heeft een nieuwe single uitgebracht; Miss You Love. Vind ik een heel mooi nummer.
Ik weet alleen niet of er ook een nieuw album bij is.

Electro_
Okee ik geef het toe: Ik begin een zwak te krijgen voor deze zangeres. Haar stem is gewoon zo lief, ik ben allemaal muziek van haar aan het zoeken.

Heet haar album trouwens niet 'Mellow'? Ik heb een MP3'tje van Just a Little Bit waar die als album staat.
CD-hoes; http://www.mic.no/nmi.nsf/pic/mariamenamellowcover/$file/mariamenamellowcover.jpg

Hmm.

avatar van Koenr
Ik vind You're the Only One stiekem wel een lief nummertje.

Vooral die zin:

.. I hope you can forgive me for that time I put my hand between your legs and said it was small, because it's really not at all..

avatar van Eddie
Koenr schreef:
Ik vind You're the Only One stiekem wel een lief nummertje.

Is ook het enige echte hoogtpunt van de verder wel aardige cd. Deze ooit eens voor mijn vriendin gekocht, maar ik had er meer van verwacht.

teutoon
Irritante stem zeg. Ken alleen: I am free, ja leuk voor je!
Stem is inderdaad erg fragiel .

Een erg goede cd, met goede teksten en goede liedjes. Mijn favorieten zijn toch wel: You're The Only One, Just A Little Bit, My Lullaby, Your Glasses, What's Another Day en A Few Small Bruises. Maar de rest is ook super.
Ze krijgt een nieuwe cd, die staat op bol.com voor 22 maart, kopen dus, want die is nog beter!

Leuke cd.. zit nu naar haar nieuwste te luisteren is echt SUPER plaat!

edejong
wel een leuke plaat... Fragile, Blame It On Me, Your Glasses zijn mijn favorieten 3.5*

avatar van swoon
T.O. schreef:
Ik gruwel echt van haar single.

Ik gruwel ook van die single, en zeker van de tekst van You're the only one. Wat een verschrikkelijk nummer. Ik denk dat dat het slechtste was van 2004.

vin het echt een mooi album!!

Goreng
Niet te omschrijven wat dit album met mij doet, perfectie in mijn ogen!

avatar van Discoverme
Maria is goed, erg goed. Zoals alle andere liefhebbers zeggen, het doet was met je. De teksten, de stem.

Electro_
Hierop is duidelijk te horen dat ze nog niet helemaal haar eigen gang kon gaan, erg veel uptempo nummers maar die toch heel aardig klinken.
Het eerder al genoemde Just a Little Bit blijf ik wel het beste nummer vinden, had ook zo op haar nieuwste album kunnen staan.

avatar van ariedirk
Ik had deze cd 2 keer gekocht wat blijkt er zijn twee verschillende voorkanten stom natuurlijk. wel leuk voor de die hard fan, maar zo goed vind ik dit nou ook weer niet, ik geef toch 4 sterren het is een afwisselende plaat, misschien kun je zeggen dat ze nog niet haar stijl had gevonden, maar dat maakt mij niet veel uit, een eigen weg is niet nodig, als je kijkt naar norah jones ofso, dat is wel leuk, maar na een heel album allemaal dezelfde stijl wordt je het echt wel zat en dat is niet bij maria aan de hand.
ben benieuwd wat ze op pinkpop van het weekend er van gaat maken.

Ik snap niet dat mensen zo gruwelen van die tekst van You're the only one? Vind ik juist erg leuk, sowieso een leuk nummer. En de cd staat ook vol met dat soort leuke, grappige, onschuldige maar tegelijk ook ondeugende teksten. Het is hier en daar nog wat ongepolijst (ook haar stem) en de liedjes klinken niet allemaal even interessant. Maar toch genoeg voor 3*

avatar van graeck
Ik vind het écht moeilijk om mijn 3 favoriete nummers te kiezen van dit album. Hoe meer ik dit album luister, hoe meer ik alle nummers evenveel begin te waarderen.

Dit album geeft een mooi tegenwicht in mijn cd-collectie (met toch wel wat Linkin Park, Pearl Jam, Nirvana, Live etc) en is dus een pareltje die ik af en toe stiekem tussendoor laat komen.

Misschien is het ook wel symbolisch dat, in het onschuldige en lieve blauw hoesje, een pikzwarte CD tevoorschijn komt?
De volle 5* waard.

avatar van graeck
IK heb overigens een hele andere cover. Daar zit ze op een stoel, met een iets blauwere achtergrond. Die is eigenlijk veel mooier

avatar van sean leonard
Echt een mooi album. Op sommige momenten raken de nummers me ook zeker!

@ graeck Ze heeft volgens mij allemaal verschillende albums uitgebracht met min of meer dezlefde nummer. Dus jij hebt dan geloof ik mellow. Zal wel iets met verschillende markten te maken hebben.

avatar van Néoow. =)
Hmm, ik heb precies hetzelfde als graeck

Hij heet bij mij trouwens gewoon White turns Blue hoor!

avatar van NewYorkCityLight
sean leonard schreef:
Echt een mooi album. Op sommige momenten raken de nummers me ook zeker!

En dat is inderdaad zo. White Turns Blue is een samenstelling van haar 1e 2 albums. Volgens mij speciaal gericht op de VS.

You're The Only One en Fragile zijn de enige die ik ken (En Just A Little Bit half). Vooral Fragile is prachtig

Zij is echt zo schattig he. Ik las pas een interviewtje van haar in de Veronica gids en kreeg meteen weer zin om You're the only one te luisteren. Ze heeft echt een verschrikkelijk mooie stem. Erg apart geluid ook. Fragiel is inderdaad een goede benaming maar ik zie dat juist als iets positiefs. Het brengt bepaalde emoties bij je naar boven die grenzen tussen onschuld en ongemak. You're the only one heeft ook van die aandoenlijke teksten.
In het engels heb je een mooie benaming voor meisjes zoals Maria Mena: Cutiepie. die wil ik haar dan ook bij deze toekennen alvorens ik wat meer van d'r ga luisteren.

avatar van NewYorkCityLight
Hele album al een tijd geleden gekocht. Bevalt me wel. Niet beter of slechter dan Cause and Effect en Apparently Unaffected. Heerlijke nummers als What's Another Day, You're The Only One, I'm Sorry, Fragile en vooral Lose Control vallen hier bij mij goed in de smaak.

avatar van principal2000
Aparte zangeres met krakerig stemmetje. Dit album is verre van meesterlijk, maar in een bepaalde bui wel redelijk genietbaar. Ik vond het hitje You're The Only One wel leuk.

avatar van Lovekellycl
Weer een heel aantal goede nummers van Maria Mena, ik vind deze weer sterker dan Apparently Unaffected. Enkel Take you with me, vind ik niet zoveel aan..

avatar van Twinpeaks
Prettige plaatje voor de zondagochtend . Geen hoogvlieger , gewoon lekker relaxed . Prima verzorgde pop .
3 sterren niks meer ,niks minder .