Moss - Sub Templum (2008)

Label: Rise Above

1. Ritus (5:24)
  2. Subterraen (23:25)
  3. Dragged to the Roots (9:33)
  4. Gate III: Devils from the Outer Dark (35:32)
avatar van Edwynn
Moss brengt op Sub Templum (mijn enige referentiekader van de band) een ultraheavy portie drone/sludge/doom. Bij de eerste tonen van het intro weet de luisteraar dat hij geconfronteerd gaat worden met een stapel ultrazware, maagomdraaiende, doordreunende riffs. De feedback is duidelijk onderdeel van de compositie. De desolate drumslagen en een bijbehorend gehoorpijnigende cymbaal staan ook behoorlijk vooraan in de mix. Zij begeleiden het occulte ritueel wat ruim 70 minuten duurt.
Moss is vooral op hoog volume allesverwoestend. Het is niet zo ziek als bijvoorbeeld Khanate maar het komt aardig in de buurt.

avatar van essence
Tergend traag en droog is het zeker. Ultrazwaar ook wel. Maar ik vind het ook wat vervelend. Maar ik beluisterde hem door mijn koptelefoon op een oorvriendelijk volume. Ik ben ervan overtuigd dat hij knallend door de speakers net dat iets meer geeft. We wachten dus daar op.