The Bears - Rise and Shine (1988)

Label: Primitive Man

1. Aches and Pains (3:18)
  2. Save Me (3:41)
  3. Robobo's Beef (3:39)
  4. Not Worlds Apart (3:33)
  5. Nobody's Fool (2:56)
  6. Highway 2 (0:56)
  7. Little Blue River (3:05)
  8. Rabbit Manor (2:47)
  9. Holy Mack (3:18)
  10. Complicated Potatoes (2:34)
  11. You Can Buy Friends (2:41)
  12. The Best Laid Plans (2:58)
  13. Old Fat Cadillac (3:05)
  14. Girl with Clouds (3:17)
  15. Man Behind the Curtain (Revisited) *
  16. Figure It Out *
avatar van dennisversteeg
Uitsekend 2e album van de band ron Adrian Belew. Op zich meer van hetzelfde, maar gewoon lekkere gitaarpopmuziek.

avatar van Dibbel
Tweede album van de band rond Adrian Belew, bekend als een gitarist die wel eens op onorthodoxe wijze zijn instrument bespeelt, waardoor het soms nogal piept en krast en soms als een viool, of zelfs een olifant (op Discipline van King Crimson) klinkt.
De man heeft dan ook inderdaad bij bv. Bowie, Zappa en King Crimson meegedaan.
Deze plaat bevat echter over het algemeen lekker in het gehoor klinkende gitaarpop, maar die je toch wel een paar keer meer geluisterd moet hebben, wil hij echt blijven hangen.
Redelijk toegankelijk, maar soms wat minder.
In Rabbit Manor en Complicated Potatoes freakt hij nog wel even op zijn gitaar, voor de rest gewoon aardige liedjes.
Man Behind The Curtain (weirde versie) en Figure It Out stonden in een andere versie ook al op het eerste album.
Beste nummer vind ik Complicated Potatoes.