Inner Circle - Everything Is Great (1979)

Jamaica
Reggae / Funk
Label: Island

1. Music Machine (4:48)
  2. Mary Mary (5:12)
  3. Stop Breaking My Heart (4:05)
  4. Roots Rock Symphony (5:50)
  5. Everything Is Great (5:55)
  6. Playing It (4:50)
  7. We 'A' Rockers (4:51)
  8. I've Learned My Lesson (4:14)
avatar van Lee Malone
Ik ben deze net op LP aan het beluisteren, en het klinkt absoluut zoals de hoes eruit ziet!

Reggae en Funk worden hier samengebracht in een uiterst geslaagde (en zeer originele) mix. Best geïllustreerd wordt dit aan de hand van "We 'A' Rockers". Daarnaast vormt ook "Mary, Mary" een rockend hoogtepunt, al is dat allicht net het enige nummer dat niet echt binnen het geheel past.

Daarnaast ook nog eens benadrukken dat dit veruit de best klinkende LP is die ik ooit beluisterd heb. Gevonden in de LP collectie van mijn pa, het feit dat deze allicht zelden tot nooit afgespeeld werd, zal natuurlijk wel aan de luisterkwaliteit bijdragen. Dit haalt echt het beste uit mijn koptelefoon!

De singles Music Machine en Mary Mary zijn beiden stukken beter dan dat alalalalalong-gedrocht uit de jaren '90. Heel andere band, heel ander geluid.

avatar van sheep67
Het originele geluid van Inner Circle. Niet te vergelijken met die bagger uit de "90's van de band.
Met Jacob 'Killer' Miller aan het stuur brengt de band een rauw reggae-rock geluid.
Heb zelf een exemplaar die lekker kraakt maar dat hoort erbij.
Hoogtepunt Roots Rock Symphony, Playing It en de tweede single Mary Mary.

avatar van Dibbel
Helaas een LP die ik niet heb.
Maar die 2 singeltjes (Music Machine (zit in de jukebox van mijn broer) en Mary Mary) zijn wel zo lekker!
Smoking Smoking Smoking, is Good for the Brain...

avatar van sheep67
ech wel

avatar van matthijs
Ik vond Mary Mary toen het een hit was al een geweldig nummer (8 jaar oud), ook al was dat tien jaar voor ik zelf kennismaakte met miss Mary

avatar van matthijs
Mocht mijn vorige reactie iets te cryptisch zijn:

Mary, Mary, quite contrary
How does your garden grow?
We're confused, trying to load
What seeds you use?
Columbian Red, straight to your head
Miss Mary, you strike again
Sensimelia, Thai sticks too
and some good lumps raaayah

Volledige tekst

avatar van Metalhead99
De invloed uit de Westerse pop/rock is duidelijk hoorbaar op deze plaat. Zo komt er zowaar een nummer voorbij op de melodie van Hotel California.
Ik ben meer een liefhebber van gewone jaren '70 reggae dan een mengeling als dit. Dit klinkt nog meer poppy als Marley's latere werk, maar goed. Jacob Miller blijft een geweldig vocalist, zoals op deze plaat ook weer goed te horen is.

Metalhead99 schreef:
Zo komt er zowaar een nummer voorbij op de melodie van Hotel California.

Is dat Mary Mary?

avatar van matthijs
Ik hoorde ze in mijn hoofd al (heb ingebouwde Jukebox met streaming audio)
Misschien leuk om s een mix te maken van beide nummers ineen.
Overigens hoor ik liever Mary Mary (HC is mooi maar heb ik teveel gehoord).