Johnny Dowd - Pictures from Life's Other Side (1999)

Blues / Roots
Label: Koch

1. A Picture from Life's Other Side (3:19)
  2. Worried Mind (4:31)
  3. Ballad of Lonnie Wolf (3:36)
  4. Hope You Don't Mind (2:51)
  5. God Created Woman (3:48)
  6. Blood Evidence (0:45)
  7. The Girl Who Made Me Sick (5:37)
  8. Greasy Hands (1:14)
  9. Vietnam (3:17)
  10. Just Because (2:52)
  11. No Woman's Flesh But Hers (4:17)
  12. Bad Memories (2:58)
  13. Mystery Woman (4:40)
  14. Butcher's Son (4:44)
  15. Wish I'd Been Honest (3:25)
Ooit een docu gezien over deze man. Na allerlei baantjes (o.a. verhuizer) bracht hij rond zijn 50ste zijn solodebuut uit. Van dit album ken ik alleen de geweldige titeltrack. Het wordt tijd dat ik hier 's meer van ga beluisteren.

avatar van Zachary Glass
herman schreef:
Het wordt tijd dat ik hier 's meer van ga beluisteren.

Zeker doen Johnny Dowd maakt van die muziek waarvan je spontaan aan het neuriën gaat, bovendien spreken de zorgeloze deuntjes de dansbeentjes aan.

Zorgeloze fluitdeuntjes dus (en als je dat niet gelooft, maak ik je iets anders wijs )

avatar van Droombolus
0,5
Anders dan mijn gewaardeerde voorganger vind ik dit depri zooi en de halve ster die hij van mij gekregen heeft is eigenlijk nog te veel eer. Met alle valse zang en schrapende geluiden op krasplanken vind ik dit geen lo-fi, maar no-fi !

sugartummy
heb de man een paar keer live gezien, hij blijkt live beter te zingen dan op plaat! kim sherwood-casio (ik schrijf deze naam uit mijn hoofd dus het kan verkeerd zijn) heeft een engelenstem met een directe meerwaarde voor de platen van dowd. de drummer is ook fantastisch. het had nog beter geweest als dowd de zang helemaal door iemand anders zou laten doen.

avatar van spinout
Het is Kim Sherwood-Caso, die inderdaad een mooie stem heeft. Probeer voorbij de man z'n stem te luisteren. Dan ontdek je wellicht een pracht plaat.

avatar van nikon42
Daar kende ik em van: Searching for the Wrong-eyed Jesus, vergelijkbare stijl als van jim white