Osman Arabi - Burning Sigils (2008)

geen stemmen

Libanon
Electronic
Label: Fractured Spaces

1. Burning Sigils (38:25)
lambf
Een Ambient album van Osman Arabi, ook wel bekend als de man achter het lichtelijk geniale Seeker en het fenomenale 20.SV. Ik wist niet echt wat te verwachten, aangezien ambient niet meteen mijn favoriete genre is, maar omdat Osman Arabi voor de muziek heeft gezorgd was ik toch wel nieuwsgierig en had ik toch wel bepaalde verwachting.

Maar helaas, wat een tegenvaller is dit. Echt, veel saaier kom je ze niet tegen. De achtergrond laag bevat halfdonkere ambient. Nu is dat nog zo erg niet, maar er werd me belooft dat het album mooie oosterse invloeden en tinten zou hebben. Nou, oosters is het wel, maar mooi is het niet, en vooral erg saai. Tot ongeveer de 7e minuut krijgen we alleen maar herhalende drums, die vooral futloos zijn. Bij de 7e minuut komt er een eh, soort gitaar voorbij. Omdat ik ben niet zo thuis in de oosterse instrumenten noem ik het maar voor het gemak een gitaar. Het geluid wat eruit komt is verschrikkelijk schel en hard. Verder krijgen we af en toe ook nog wat piepjes en een elektrische gitaar. Het komt allemaal erg ongeïnspireerd op me over. Meneer Osman, besteed meer tijd aan uw product.